Informatie zaalseizoen

Nieuws afbeelding 7-12-2022
Zaterdag 10 december gaat de zaalcompetitie van start. 
Hierbij enkele zaken om de zaalperiode goed te laten verlopen.

De wedstrijden:
 • Bij de zaalcompetitie heb je als team 2x een wedstrijdblok zaalleiding. De zaalleiding bestaat uit twee personen (ouder dan 18 jaar). Als team zorg je zelf voor de bemensing van de zaalleiding. Je hebt zaalleiding voor het hele wedstrijdblok, dus alle drie de wedstrijden. Lees vooraf ajb de informatie en taakomschrijving van de zaalleiding. Dit is ook als bijlage bijgevoegd. Deel dit ook met de ouders die namens jullie team de zaalleiding hebben. NB; in de informatie op de KNHB-site staat dat de zaalleiding niet voor de wedstrijdbal moet zorgen. Dit is bij HC Houten wel het geval. Hiervoor krijgt ieder team een wedstrijdbal, neem de bal na de wedstrijd ook weer in!
 • Als HcH verantwoordelijk is voor zaalleiding, zijn we ook verantwoordelijk voor de arbitrage. 
  • Jongste Jeugd (O10, O9, O8): ieder team levert zelf één spelleider voor de wedstrijd
  • Junioren (met uitzondering van de O18/O16 teams die topklasse spelen) scheidsrechters worden door HCH ingepland. 
  • Senioren (met uitzondering van de teams die bondsarbitrage krijgen) – de vereniging die zaalleiding heeft is verantwoordelijk voor het leveren van twee scheidsrechters voor het hele blok (drie wedstrijden). Dit is anders dan voorafgaande jaren! 
 • Regelmatig hebben wij zaalleiding in de hallen buiten Houten. Neem dan vooraf contact op met de scheidsrechters i.v.m. eventueel meerijden. Zeker de junioren die ingedeeld zijn als scheidsrechter zullen hiervan gebruik willen maken.
 • Er is afscheid genomen van de wedstrijdtassen. In plaats daarvan maken we gebruik van de aanwezige EHBO-materialen in de hallen (zie info per hal) en ieder team krijgt een wedstrijdbal. Als je zaalleiding hebt, ben je verantwoordelijk voor het leveren van de bal. Ieder team krijgt een bal, lever deze aan het eind van het seizoen ook weer in. Mocht je de bal kwijt zijn, dan ben je zelf verantwoordelijk om een andere zaalbal in te leveren. 
 • De sleutels voor de wedstrijden in de Molenwiek en Kruisboog gaan via Fysio Workshop en de sleutel voor de Wetering via Stardance. Houd er rekening mee dat Fysio Workshop op zondag gesloten is en op zaterdag maar tot 12:00 uur open is. Stardance is op zondag beperkt open. Haal de sleutel dus op tijd! Voor de wedstrijden geldt dat de sleutel wel wordt doorgegeven. Eerste team haalt de sleutel, geeft deze door aan het volgende team en het laatste team ruimt op en brengt de sleutel retour. 
 • Wedstrijdschema: staat op de site. Een uitgebreid schema met DWF-codes wordt gemaild aan alle teams die wedstrijdleiding hebben. In het wedstrijdschema staat ook vermeld wie verantwoordelijk is voor zaalleiding, halen/brengen sleutel en overige zaken als balken leggen, opruimen etc.
 • De aandachtspunten voor de trainingen m.b.t. het voorkomen van schade gelden natuurlijk ook tijdens de wedstrijden. De zaalleiding heeft hier een rol in. 
 • Vul na de wedstrijd direct samen met de scheidsrechters het DWF in! Koppel vooraf de wedstrijd en vul het team in en controleer of de tegenstander dit ook gedaan heeft. Als de spelerslijst niet compleet is, kan het DWF niet afgerond worden. Bij niet tijdig afronden, moet de club een boete betalen. 
 • Uittenue: de uittenues worden ook in de zaal gebruikt. Indien je een tas wilt lenen: maak een afspraak via [email protected] of 06-45298090. 
 • Indien je als eerste in de zaal bent, moeten de balken gelegd worden. Het komt voor dat er vooraf andere sporten van een zaal gebruik maken en dat tijdig balken leggen niet mogelijk is. Het balken leggen moet dan vlot gebeuren, zorg er voor dat de wedstrijden wél op tijd kunnen beginnen. De andere teams zijn verplicht om mee te helpen bij het leggen/opruimen van de balken. 
Thuishallen:
 • Molenwiek, Kruisboog en Wetering en Lindenhof in Odijk: in de hallen is Houten zijn geen beheerders aanwezig en zijn wij als club verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de hallen. De sleutelprocedure is op de HC Houten site gepubliceerd en vind je ook in de bijlage. In de bijlage vind je ook de informatie waar je in de hal de lichtknoppen, EHBO doos kunt vinden en instructie over het opruimen. 
 • Overige hallen: indien wij zaalleiding hebben in andere hallen, worden de bijzonderheden via het wedstrijdschema gecommuniceerd.
Overig:
 • Bij centrale afgelastingen wordt dit direct op de site en als pushbericht via de app gecommuniceerd. 
 • Het match Center is altijd leidend voor wat betreft de speeltijden en -locaties. Er kunnen gedurende het zaalseizoen wijzigingen komen. We proberen hier de teams vooraf over in te lichten, maar mocht er twijfel over ontstaan: de planning zoals die in Match Center/Lisa staat is bepalend. 
 • In de bijlagen vind je info over de spelregels, het zaalreglement en arbitrage
 • Vragen over scheidsrechterplanning? Mail: [email protected]
 • Vragen over DWF/verkeerde uitslagen/overige wedstrijdperikelen: [email protected]
 • Trainingen? [email protected]
 • Overige zaalvragen? [email protected]
Calamiteiten tijdens de weekenden? Ieder weekend heeft een lid van zaalcommissie calamiteitendienst. Het nummer dat hiervoor bereikbaar is, wordt wekelijks op de site/app gepubliceerd.

Link naar spelreglement zaal: KNHB

Veel plezier in de zaal!

Groet, 
De zaalcommissie: Judith Molen, Jolanda de Boon, Christien Visser en Annette van der Gun
Bijlage

Afgelastingen

Sponsoracties

Agenda

Nog geen agenda punten.
Hele agenda