Hockey en corona; Terugblik en vooruitblik, tegemoetkoming 18+ leden

18-4-2021
Het is alweer april en dat betekent voorbereiden op volgend seizoen en afronden van het huidige hockeyseizoen. Maar wacht even… was er wel sprake van een huidig hockeyseizoen? Het ligt er een beetje aan wie je het vraagt maar het was sowieso heel anders dan we ooit eerder meemaakten. Tot halverwege oktober leek het redelijk "normaal” al zaten we met mondkapjes in de auto en was publiek niet overal even welkom. Clubhuizen waren omgetoverd tot take-away’s en soms was er een coronabesmetting in een team. Er waren nog een paar wedstrijden zonder publiek en toen werd de competitie helemaal stilgelegd en werden bovendien de trainingsmogelijkheden voor iedereen boven de 18 jaar erg beperkt.

De jeugd kon gelukkig blijven doortrainen en er werden onderlinge wedstrijden georganiseerd. Dat was natuurlijk best even zoeken naar geschikte tegenstanders maar het leverde ook weer leuke mogelijkheden op zoals wedstrijden van de jongens tegen de meisjes. Aan de ene kant dus blij dat gehockeyd kon worden, óók in de wintermaanden. Aan de andere kant horen we ook dat het saai wordt iedere keer tegen dezelfde teams en dat het echte competitie-element er niet meer inzit.

Ondertussen houden we de financiële kant goed in de gaten. Bezuinigen daar waar het kan en proberen zo goed mogelijk gebruik te maken van de financiële regelingen van de overheid. We komen uit een financieel gezonde situatie en dat helpt ons nu om de boel te kunnen blijven voortzetten, we kunnen tot nu toe voorkomen dat we op hockeygebied pijnlijke keuzes moeten maken. Maar wij realiseren ons ook dat wat we in meer dan 35 jaar hebben opgebouwd aan reserves nu in anderhalf jaar sterk verminderd wordt. En hoe gaat de toekomst eruit zien?

Vaccineren en testen is hopelijk de uitweg waar we allemaal zo naar verlangen. Maar wanneer we weer normaal kunnen sporten blijft voorlopig onduidelijk. De KNHB is continu bezig onze belangen te behartigen en probeert de beperkte mogelijkheden maximaal te benutten. Komende week neemt de KNHB een besluit over hoe dit seizen wordt afgemaakt. Ook wij proberen een zo breed mogelijk hockeyaanbod zo goed mogelijk te organiseren.

Tegemoetkoming 18+ leden
Omdat alle 18+ leden (senioren, veteranen en trimmers) nu voor het tweede seizoen erg weinig hebben kunnen spelen willen we hen iets extra’s bieden, op een aantal manieren:
  • We trainen dit seizoen, als het voor alle leeftijden weer kan, door tot aan de zomervakantie.
  • We stellen de ALV voor geen contribtieverhoging te berekenen over komend seizoen.
  • We geven alle (jong)senioren- en veteranenteams aan het begin van het seizoen een bartegoed van 250 Euro.
  • We geven de trimcommissie voor alle trimleden een naar rato zelfde vergoeding als de seniorenteams voor hen naar eigen inzicht te besteden;
  • We werken een compensatieregeling uit voor komend seizoen en leggen dat aan de ALV in juni voor. Deze compensatieregeling geldt als er door corona volgend jaar wederom niet gehockeyed kan worden door leden boven 18 en geeft de mogelijkheid tot gedeeltelijke restitutie van de contributie (gemaximeerd en naar rato van de periode dat er geen wedstrijden gespeeld worden).
We kijken uit naar volgend seizoen! We zijn toe aan de sfeer die we kenden op de club. Met volle velden, ouders langs de lijn, een vol clubhuis en terras. Zodra dit kan gaan we hier ook weer voor zorgen. We hebben nogal wat vergunningen over voor dit jaar dus extra gezellige vrijdagavonden met dj of zondagen met muziek, bbq en cocktails zitten er zeker in. We bekijken graag hoe we dit zo aantrekkelijk mogelijk aanbieden waardoor we ons echt weer verbonden met elkaar thuisvoelen. Op die manier maken we hockeyen bij HC Houten weer zoals het hoort te zijn. We hopen dat jullie allemaal deze toekomst mee willen vormgeven!

Met sportieve groet,
namens het bestuur
Petra Stollman

Sponsoracties

Agenda

15-6 ALV
Hele agenda