Vandaag jarig

Aimee Klarenbeek
Lente van der Leur
Suze Luchtman
Isa Tukker

Wedstrijden quicklinks

Teams Quicklinks

Recente verslagen

Nog geen verslagen.

Download de app

Zoek


Vrijwilligers gezocht

Op dit moment staan de volgende vacatures open bij HC Houten:

Bij een grote sportvereniging als HC Houten zijn we continu op zoek naar vrijwilligers. Of het nou gaat om het drinken van een biertje, het hebben van een gezellig toernooi of de inzet van trainers en coaches.... de inzet van vrijwilligers is de sleutel voor een gezellige, sportieve en goed draaiende vereniging.

Daarnaast vinden veel mensen het leuk om vrijwilliger te zijn omdat je zo meer begrijpt van het reilen en zeilen van de club, je kan helpen dingen te veranderen en te verbeteren en ... omdat je op deze wijze veel leuke nieuwe mensen leert kennen.

Maar hoe weet je nou wat de mogelijkheden zijn en bij wie moet je zijn? Daarvoor is de vrijwilligerscommissie in het leven geroepen. Vraag en aanbod wordt door ons bijeen gebracht. Een hulpmiddel is deze webpagina. Daarop staan enkele vacatures met duidelijk aangegeven hoeveel tijd het je zou kosten, wat de werkzaamheden zijn en wie meer informatie heeft. Zit er nou op het eerste gezicht niets voor je bij maar zou je wel graag iets willen doen, neem even contact op met ons op via de mail en dan is er vast iets bij wat bij jou past.

Karen Schol en Brenda Kuiper

Heb je een HC Houten vacature die je graag vervuld ziet worden? Download hier de template, vul die in en mail naar [email protected].


EHBO’ers

Taakomschrijving

Je bent als Eerste Hulp verlener aanwezig in een team van twee tijdens toernooien op HC Houten.

Wat wordt er gevraagd?

Je hebt een geldig EHBO of BHV diploma of een geldige BIG registratie als verpleegkundige of arts. Je vind het leuk om met mensen om te gaan en hen te helpen.

Tijdsbesteding

Het gaat om ongeveer 5 dagdelen per seizoen/jaar, de ochtend of de middag. Het seizoen loopt van eind mei tot aan de zomervakantie. Daarbuiten vindt er incidenteel ook nog een toernooi plaats.

Wat is er zo leuk aan deze rol?

Je bent op de eigen club tussen de eigen mensen. Vanuit onze eigen kringen kunnen we dan Eerste Hulp verlenen als dat nodig is. Een toernooi is altijd gezellig.

Meer informatie bij Frank Nijs: 0622205562 of mailen naar de [email protected].

Terug naar vrijwilligers gezocht

Coördinator Hockeyschool

Taakomschrijving

Elk jaar organiseren we 2x de Hockeyschool die bedoeld is voor kinderen die willen beginnen met hockeyen en ouder zijn dan de Frockeyleeftijd (6-7 jaar). De coördinator is verantwoordelijk voor de organisatie van de Hockeyschool.

De Hockeyschool bestaat uit 7-8 hockeylessen en wordt afgesloten met een toernooitje. Veel kinderen stromen nadien in een regulier team.

Als coördinator Hockeyschool krijg je veel mee wat er allemaal binnen de Jongste Jeugd bij HCH gebeurd want je bent onderdeel van de Jongste Jeugd commissie.

Wat wordt er gevraagd?

Als coördinator Hockeyschool heb je organisatietalent nodig. En communicatieve vaardigheden daar je met veel mensen contact hebt, zowel binnen de club (coördinatoren, trainers en het SportTechnischKader) als met de toekomstige nieuwe leden en hun ouders. Je bent voor de ouders van de hockeyschoolkinderen hét aanspreekpunt binnen HC Houten.

Tijdsbesteding

De voorbereidingen zijn in augustus en februari. Dit houdt in de hockeyschoolkinderen informeren over data, spullen en kosten. En afstemming hebben met de trainers over data en tijden, het veld en namenlijstje maken. Tijdens de trainingen (7-8 weken) houd je contact met de trainers en de ouders. Veel gaat via de mailbox maar bij de start van de 1e training is het fijn als de coördinator aanwezig is. Dit zal 1-2 uur per week zijn gedurende die 7-8 weken.

Na de serie lessen is het afsluitende toernooitje. Hier is een draaiboek voor en wordt veelal georganiseerd door een stagiair/jeugdlid. Tijdens het toernooitje informeert de coördinator Hockeyschool de ouders over het vervolg, het instromen in teams en het reilen en zeilen binnen de hockeyclub. Tot slot is er de diploma uitreiking. Dit kost 2 uur voorbereiding en de middag van het slottoernooi duurt 3 uur.

Aan het einde van het seizoen besteed je tijd met de coördinatoren om de hockeyschool kinderen in teams ingedeeld te krijgen, en dat kost eenmalig circa 4 uur.

Wat is er zo leuk aan?

Je bent onderdeel van de Jongste Jeugd commissie waar andere vrijwilligers zich ook met veel enthousiasme inzetten voor het goed organiseren van alle hockeyactiviteiten. Daarnaast zijn de hockeyschoolkinderen blij dat ze op hockey kunnen en de ouders blij met de informatie die jij ze geeft. Daar krijg je veel waardering voor terug.

Meer informatie bij

Eric Gielisse/Gerrie van Wanrooij, [email protected]

Terug naar vrijwilligers gezocht

Medewerkers Horeca

Je bent het gezicht van de Meerpaal, wat betekent dat je in de meeste gevallen het eerste aanspreekpunt bent van leden en gasten. Niet alleen van de hockeyclub, maar ook van de handbal en honkbal vereniging en haar gasten. Als medewerker horeca is flexibiliteit belangrijk en vindt je het leuk vindt om het onze gasten zo snel en goed mogelijk naar hun zin te maken. Je bent onderdeel van een gezellig barteam!

Wie zoeken we?

 • minimale leeftijd 16 jaar
 • gedreven en met veel enthousiasme en passie "de kar trekken”
 • goed om weten te gaan met diverse partijen en leden
 • ervaring achter de bar of in de keuken is een pre
 • een vaste dag in de week of om de week

Tijdsbesteding

We bieden je werkdiensten van 4 uur aan en zijn met name op zoek naar versterking door de week (1600 – 2000) en de op de zaterdagochtend.

Je werkt in een leuke en gezellig groep vrijwilligers, die de sleutelrol spelen binnen de gastvrijheid van de Meerpaal. Ben jij die enthousiaste medewerker horeca en heb je interesse om achter de bar of in de keuken te staan. Laat dan nu iets van je horen!

Meer informatie:

Jeroen van de Rest: [email protected] of Victor Pekarek: [email protected].


Terug naar vrijwilligers gezocht

Lid scheidsrechterscommissie functie coördinatie begeleiding

Wat is er zo leuk aan deze rol? Verhogen van het niveau van de scheidsrechters van HC Houten

Taken:

 • werven van begeleiders;
 • zorg dragen voor instructie aan begeleiders over hun taken en werkmethodes;
 • zorg dragen voor aanwijzing van begeleiders;
 • zorg dragen voor juiste uitvoering van begeleiding/ coaching van scheidsrechters;
 • zorg dragen voor uniformiteit in de begeleiding;
 • zorg dragen voor terugkoppeling van begeleiders en vastlegging daarvan.

Wat wordt er gevraagd?

Kennis: hoe kan ik beginners (laten) coachen.

Plannen en organiseren: concrete en meetbare doelen stellen; realistische inschattingen maken van tijd, mensen en middelen; overzicht houden en coördineren van taken.

Overtuigingskracht: mensen enthousiast krijgen voor plannen en hiervoor verschillende gedragsstijlen en argumenten hanteren.

Leiding geven: visie van arbitragecommissie uitdragen; zelfstandigheid en zelfvertrouwen van begeleiders bevorderen; verwachtingen communiceren.

Sensitiviteit: begrip tonen voor verschillende zienswijzen, manieren en gewoontes; rekening houden met de belangen en persoonlijke omstandigheden van beginnende scheidsrechters; aandacht geven aan de sfeer en een goede relatie met de anderen.

Samenwerken: samenwerken met overige geledingen van de arbitragecommissie; zorgen voor samenhang van eigen taakgebied met de andere taakgebieden in de arbitragecommissie; open staan voor suggesties.

Tijdsbesteding

Bij het begin meer als het eenmaal loopt 1a 2 uur per speelweek

Terug naar vrijwilligers gezocht

Uitbreiding gevraagd van de Feestcommissie

Taakomschrijving

De feestcommissie is op zoek naar nieuwe leden. De feestcommissie organiseert jaarlijks een aantal feesten zoals het A/B feest, C-feest en een "seniorenfeest”. (Voor die laatste zijn we nog op zoek naar een kekke benaming!) Ook houdt de feestcommissie zich bezig met de Thé-dansants. Wij zorgen ervoor dat het dan lekker druk blijft, nadat Dames&Heren1 thuis hebben gespeeld. Leuke thema’s kunnen dan de feestvreugde verhogen.

Wat we doen is thema’s verzinnen, party-communicatie verspreiden, feestgangers werven op de club, de club aankleden en op het feest zelf ondersteunen/feesten. Verder zijn we reuze gezellig en creatief met kids.

Wat wordt er gevraagd?

Organiseren, regelen, initiatief nemen, creatief zijn.

Tijdsbesteding

Varieert, gemiddeld 2 uur per week.

Wat is er zo leuk aan deze rol?

Veel gezelligheid

Met vriendelijke feestgroet,

De Feestcommissie,

Jens de Graauw, Anne de Geus, Dorien Soons, Eefje Stigter

Volg ons op https://www.facebook.com/HCHoutenfeestcommissie

Terug naar vrijwilligers gezocht

 
Hoofdsponsor
Sponsoracties
Platinasponsor
Sponsor