hockey_zaalhockey_informatie

Contributie

De contributie voor Senioren, alle ABCD teams en E6/E8-teams is: € 85,- voor teams die regulier (wekelijks/ en/of weekend en kerstvakantie) training hebben en € 62,50 voor teams die niet regulier training hebben.

Van de contributie wordt deelname aan de competitie betaald (aan de KNHB), materiaal, trainers, training en zaalhuur.

Poule-indeling

De poule-indeling van de teams wordt gedaan door de KNHB, in samenspraak met de verenigingen. We proberen elk team op het juiste niveau geplaatst te krijgen, zodat de wedstrijden niet te zwaar zijn, maar ook niet te gemakkelijk.

Uitrusting

Bij zaalhockey zijn verplicht: een bitje, scheenbeschermers, zaalhockeysticks en niet-strepende sportschoenen en een 'volledige' zaalhockeyhandschoen. Dit om gekneusde en gebroken vingers te voorkomen. 

Elk team kan beschikken over een of twee uitloopmaskers (voor bij de strafcorner). Let op: formulier inleveren voor verrekenen borg 50 euro/masker. De maskers zijn verkrijgbaar bij de materiaalcommissie zolang de voorraad strekt. Keepers mogen geen klompen met ijzeren gespen dragen (ook niet afplakken!. In plaats daarvan dient men riempjes te gebruiken zonder gespen. Ook deze zijn verkrijgbaar bij de materiaalcommissie.

De additionele uitrusting ten opzichte van veldhockey is nieuw verkrijgbaar vanaf circa € 60,- (zaalstick vanaf € 25,-, hele zaalhockey handschoen vanaf € 5,- en niet-strepende zaalschoenen vanaf € 30,-). Uiteraard is alles ook tweedehands verkrijgbaar en kunnen sommige winkels nog lagere nieuwprijzen hanteren.

Coaching

De coaching gebeurt door de veldcoach of een aparte zaalcoach. Bij de junioren is de coach over het algemeen één van de ouders. Het moet in ieder geval een persoon zijn die ouder is dan 18 jaar. In geval dat een coach jonger is dan 18 jaar, dient er een volwassene (meestal een manager) aanwezig te zijn. De coach is de spil in de organisatie van de wedstrijden. Hij is, naast het coachen tijdens de wedstrijd, onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van vervoer, wedstrijdtas, bevestiging van scheidsrechters, zaalleiding en het juist invullen van de wedstrijdformulieren via het DWF. Een team kan ook door twee coaches geleid worden, waarvan één dan wel de hoofdcoach is. Vaak kiest een team er voor om een teammanager aan te stellen, die zorgt voor alle organisatorische zaken (zodat de coach zich kan concentreren op team en spel).

Wedstrijden

Het wedstrijdseizoen loopt van 1 december 2018 tot en met 17 februari 2019. De wedstrijden zijn per datum te zien op de HCH-site onder het kopje 'Wedstrijdschema' en bij het eigen (zaalhockey)team en natuurlijk op de HcH app. In de kerstvakantie vinden er geen wedstrijden plaats, dit met uitzondering van  zaterdag 5 en zondag 6 januari 2019. Zaalhockey wordt vrijwel altijd gespeeld in blokken van drie wedstrijden. Binnen elk blok spelen drie teams elk twee wedstrijden.

Let in het wedstrijdschema niet op de termen UIT en THUIS. Die kunnen je op het verkeerde been zetten. Bij zaalhockey is het vooral van belang of je zaalleiding (= organisatie) hebt.

Uittenues

Wanneer HCH moet spelen tegen een team met min of meer hetzelfde tenue en geen zaalleiding (organisatie) heeft, dan dient HCH in uittenue te spelen. In het wedstrijdschema wordt aangegeven wanneer er uitshirts nodig zijn. Door de tenuewisseling is het oude (grijze) shirt nu het uitshirt. Er zijn voor 2018-2019 nog geen uittassen beschikbaar. We gaan er van uit dat iedereen nog een oud (grijs) shirt heeft. Zo niet: speel met het team in een wit shirt of draai het HcH shirt binnenste buiten.

Wedstrijdlocaties

De meeste wedstrijden waar HCH zaalleiding heeft vinden plaats in sporthal De Molenwiek en, de Kruisboog en De Wetering. Een aantal wedstrijden met HCH als zaalleiding is wegens capaciteitsgebrek toegewezen aan sporthallen buiten Houten. Dit staat in het wedstrijdschema aangegeven. Neem in dit geval contact op met de scheidsrechters om te informeren of zij mee willen rijden.

Wedstrijdtas

Het materiaal voor de wedstrijd zit in een wedstrijdtas. Deze moet voor het begin van een speeldag worden opgehaald bij de bar en dient na afloop uiterlijk woensdag  weer te worden teruggebracht. De wedstrijdtas bevat o.a. de wedstrijdbal, klok, stopwatch, fluiten, coldpacks, EHBO-doos en informatiemap.

Keeperstas

Tijdens de zaalperiode is het clubhuis beperkt geopend. Het is daarom handig om de keeperstas niet in de locker op de club te stoppen, maar deze thuis te houden. 

Dit geldt ook voor de wisselkeepers, spreek binnen het team af wie de tas mee naar huis neemt.

Afgelastingen

Als het winterweer zorgt dat het onverantwoord is om de weg op te gaan, vindt er een algehele afgelasting plaats. De bond heeft hiervoor een procedure in het leven geroepen, wat er op neer komt, dat op vrijdag besloten wordt of de wedstrijden van zaterdag tot 11:00 uur komen te vervallen. In geval van een central afgelasting, wordt dit als eerste gecommuniceerd via de Facebook pagina van Zaalhockey Midden-Nederland: https://www.facebook.com/zaalhockeymn

Communicatie

Alle informatie over zaalhockey staat op de site. Verder wordt veel informatie ook nog eens specifiek via de mail toegezonden aan betrokkenen, met name aan de coaches. Tijdens de coachavonden worden de coaches en trainers geïnstrueerd en krijgt men algemene informatie en specifieke toelichting op de spelregels en tactiek/techniek. 

Afsluiting en huldiging kampioenen

Bij een eventueel kampioenschap van een team vindt de officiële huldiging van het team plaats in het clubhuis. De datum is nog niet bekend. De huldiging vindt plaats rond de thuiswedstrijd van Heren 1/Dames 1. Afhankelijk van het aantal kampioenen wordt iedereen na de wedstrijd gehuldigd, of een deel er voor en een deel er na. We hopen natuurlijk het laatste!

Evaluatie

Ieder jaar evalueren wij de aanpak, de verwachting en de uitvoering van het afgelopen zaalhockeyseizoen. Heeft u eerder op- of aanmerking; ons e-mail adres is: [email protected].