hockey_competitie

Op deze pagina treft u informatie aan over de competitie. Alle teams in jongste jeugd, junioren, senioren en veteranen worden door de hockeyclub opgegeven bij de KNHB om competitie te spelen. Zowel de reguliere veldcompetitie als eventueel zaalhockey of midwintercompetitie. HC Houten meldt de teams alleen aan bij de KNHB. De KNHB bepaalt op basis van een rankingsysteem en/of resultaten uit het verleden in welke klasse en poule teams worden ingedeeld. De verschillende speelniveaus zijn bedoeld om elk team met voldoende uitdaging en plezier van het hockeyspel te laten genieten.

De KNHB bepaald tevens het competitieprogramma, zowel de speeldagen als de wedstrijden die per wedstrijddag gespeeld worden. De wedstrijdsecretarissen van de HC Houten bepalen voor de thuiswedstrijden op welke tijd en op welk veld gespeeld wordt. De wedstrijdsecretarissen zijn tevens de contactpersoon voor alle coaches en managers richting de KNHB. Meer informatie hierover onder Hockeykantoor.

Veel informatie over competitie is te vinden op de website van de KNHB: www.knhb.nl

De KNHB heeft de belangrijkste procedures voor de veldhockeycompetitie op de website geplaatst. Klik hier om ze te bekijken. http://www.knhb.nl/competities+disciplines/DU25094_Procedures+Competitiewetenswaardigheden.aspx De uitwerkingen bevatten informatie voor hockeyers, teambegeleiders en wedstrijdsecretarissen en geven veelal een antwoord op de meest voorkomende competitievragen. Handig dus om deze door te zetten naar coaches en trainers en/of deze te gebruiken bij de startvergadering van het seizoen.
 
Voorbeelden van deze procedures zijn:
•         Wat is het ratingsysteem en hoe werkt het?
•         Hoe en wanneer wordt de speeldagenkalender opgesteld?
•         Wat te doen als je een (nieuw) team wilt toevoegen?
•         Gestaakte wedstrijd? Hoe gaat het verder?
•         Welke leeftijdscategorieën en peildata hanteren we?
•         DWF invullen en afronden. Hoe werkt dat?
•         Geen team beschikbaar. Wat te doen?
•         Afgelasten van wedstrijden (oa. door slecht weer). Hoe werkt dat?

In de twee tabbladen treft u de speeldagenkalender en de invalregels aan.

 

Sponsoracties