PositiefCoachen_StichtingPositiefCoachen

Stichting Positief Coachen

Stichting Positief Coachen ondersteunt sportverenigingen om aan een positieve clubcultuur te werken die structureel kan blijven bestaan. In zo'n cultuur ontwikkelen spelers zich beter (en zetten dus betere prestaties neer!) en haken ze minder snel af, en zijn vrijwilligers sneller bereid om actief te blijven of te worden. Dat versterkt niet alleen de sportclubs, maar geeft ook allerlei maatschappelijke effecten. Maatschappelijk betrokken bedrijven kunnen actief participeren in dit project in de sport.

Positief Coachen is een programma voor trainers, coaches en team(bege-)leiders om hun sporters effectief te begeleiden, in teamsporten en in individuele sporten. Het is onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek (wat het uniek maakt!), gestoeld op praktijkervaringen van topcoaches en gegoten in een aantrekkelijke vorm.
Stichting Positief Coachen toont met onderzoek de effecten in de praktijk aan: betere prestaties, minder drop-outs, meer vrijwilligers. Kernbegrippen van het programma, dat concrete tools kent, zijn: plezier en zelfvertrouwen.

Stichting Positief Coachen geeft in Nederland en Vlaanderen breed bekendheid aan het programma, via onder andere boeken, opleidingen bij sportclubs, theatersessies, lezingen en videocursussen. En zet - samen met partners - projecten op om in een gemeente of regio aan verenigingen een opleiding Positief Coachen aan te bieden.

Stichting Positief Coachen is een initiatief van sportwetenschapper Jacques van Rossum en communicatiedeskundige Ewald van Kouwen. De stichting werkt samen met partijen als Sportservice, Sportkanjers, KNVB, eredivisievoetbalclubs zoals FC Utrecht, provincies / gemeenten en diverse specialisten van onderwijsinstellingen zoals Hogeschool Utrecht.

http://www.positiefcoachen.nl/

Het gedachtegoed van Positief Coachen is wetenschappelijk onderbouwd door dr. J. van Rossum. Hij heeft hiervoor in samenwerking met anderen een brochure gemaakt die te bestellen is op de site:

http://www.coachesdienooitverliezen.nl/

Of door het overmaken van € 6,50 op rekening 2396803 van stichting HQ&P (Human Quality & Performance)