Gelijkwaardige onderste teams bij Jeugd Jongens B, C en D vanaf komend seizoen

Het is ieder jaar een puzzel om tot teams te komen waarin iedereen zo goed mogelijk op zijn plek zit. Bij de jongens in de jeugd is er lange tijd in meerdere lijnen bovenal ingedeeld op speelsterkte/spelbeleving. Dit heeft in de praktijk geleid tot grote verschillen tussen het laatste team en de rest van de teams. Het leidt tot problemen met o.a. lenen van spelers, het rondkrijgen van zaalteams, extra opzeggingen, maar ook: eenmaal in het laatste team is de groeimogelijkheid zeer beperkt.

Bij de meisjes zijn, vanwege de grotere aantallen, meerdere teams die op hetzelfde niveau spelen. Bij de jongens A is een aantal jaren geleden ook ervaring opgedaan met gelijkwaardig indelen. Dit heeft geleid tot het meer naar elkaar toegroeien van het hockeyniveau, maar ook van de jongens zelf. Dat heeft zo goed uitgepakt, dat een combinatie van jongens uit meerdere teams volgend jaar samen doorgaat naar de senioren.

Voor 2020-2021 is er daarom in de jongenslijn jeugd gekozen voor een indeling in de laatste twee teams die uitgaat van gelijkwaardigheid. Voor JD komt er een JD3A en een JD3B. Voor JC een JC4A en JC4B en voor JB een JB4A en een JB4B. In het systeem is het helaas niet mogelijk om deze letters te gebruiken en moeten we helaas de gebruikelijke benaming gebruiken. Zit je dus in de JD4, de JC5 of de JB5, besef dan dat dit team vergelijkbaar is met JD3, JC4 en JB4. Beide teams zullen in dezelfde klasse spelen.

We realiseren ons dat wennen zal zijn, voor de jongens én voor de ouders. We willen dit proces dan ook niet onbegeleid doen. Vanuit de coördinatoren zullen we hier komend jaar extra aandacht aan besteden. De club beschikt over mental coaches, die we vanaf de start willen betrekken om de coaches – en daarmee het team – een goede start te geven en waar nodig verder te begeleiden. Verder zullen we samen met de coaches en trainers op een aantal momenten evalueren.

De keuze past bij de visie van de hockeyclub: we zijn een familievereniging, waar het uiteindelijk om hockeyplezier en gezelligheid gaat en waarin we iedereen een kans willen geven om te groeien. Op naar een mooi nieuwe hockeyjaar, hopelijk zonder coronabeperkingen en dus veel ouders langs lijn om de jongens aan te moedigen!

Lijncoördinatoren JB, JC, JD

Sponsoracties

Agenda

Nog geen agenda punten.
Hele agenda