Onderlinge wedstrijden jeugd en jongste jeugd in juni

Zoals eerder aangekondigd worden er op HC Houten op 6 en 13 juni onderlinge trainingswedstrijden georganiseerd voor onze teams met spelers tm 12 jaar (dus tm de D jeugd). 

 

We werden onlangs gewezen op een bericht dat de KNHB op de site heeft geplaatst (onder veel gestelde vragen bij Invloed van het Corona virus op de hockeysport) waarin aangegeven wordt dat onderlinge wedstrijden niet zijn toegestaan. Daarom hebben we contact opgenomen met de KNHB voor een toelichting. De KNHB baseert zich voor dit advies op de tekst van een standaard noodverordening (deze kan verschillen per gemeente), en geeft ook aan dat er bij deze leeftijdsgroep geen extra medische risico’s verbonden zijn aan oefenwedstrijden. Immers, bij een training mag je ook een wedstrijd spelen. Het is een dus een algemene maatregel om te voorkomen dat verenigingen of personen een boete krijgen (van bv een Boa).

 

De noodverordening in Houten is anders. We hebben vandaag nogmaals contact opgenomen met de gemeente, die schriftelijk heeft bevestigd dat de onderlinge wedstrijden in Houten toegestaan zijn. Daarom hebben we vandaag besloten dat de trainingswedstijden zullen doorgaan zoals gepland.

 

De verruiming van de Corona maatregelen de laatste weken biedt ook de ruimte om oefenwedstrijden te spelen voor de A/B/C jeugd. We zijn momenteel bezig met de organisatie, maar de planning is om deze in de nieuwe teamsamenstelling te gaan spelen op 20 en 27 juni. Het speelschema volgt zo snel mogelijk.

 

We hopen dat we zo een vreemd hockey seizoen voor al onze jeugdspelers op een leuke manier af kunnen sluiten!


Maar denk er aan; publiek is helaas nog niet welkom dus helaas vinden de wedstrijden zonder aanmoediging van ouders plaats.

 

Met vriendelijke groet,

 

Niels Hovestad

Sponsoracties