Hockey voor wie?

Hockey is een sport waarbij je in principe op leeftijd en geslacht ingedeeld wordt. De grens ligt op 1 oktober. Uitzondering hierop is G-hockey

De jongste jeugd (5-9 jaar) gaat ieder jaar naar een volgende categorie waarbij het team en het veld groter wordt. Ben je op 1 oktober 5 jaar, dan kun je meedoen met Funkey hockey. Ben je op 1 oktober 6 jaar dan zit je in de Frockeys en speel je drie-tegen-drie op 1/8-ste veld. Ben je op 1 oktober 7 jaar dan zit je in O8 (de F-jes) en speel je nog steeds 3 tallen. Ben je op 1 oktober 8 jaar dan speel je in O9 (de E6 tallen) en speel je op een kwart veld. Ben je op 1 oktober 9 jaar, dan speel je in O10 (de E8-tallen) op een half veld.

Daarna ga naar de jeugd en speel je in elftallen Je speelt twee jaar in een lichting. je komt eerst in O12 (de D-jeugd, 10 of 11 jaar op 1 oktober), daarna in O14 (de C-jeugd, 12 of 13 jaar op 1 oktober), daarna in O16 (de B-jeugd, 14 of 15 jaar op 1 oktober), en uiteindelijk in O18 (de A-jeugd, 16 of 17 jaar op 1 oktober)

G hockey is voor kinderen/jongeren vanaf 8 jaar met een verstandelijke beperking of zij die (zeer) moeilijk lerend zijn. Ook kinderen/jongeren met een stoornis in het autistisch spectrum of vanwege een andere beperking (bijv. doofheid, spraakstoornis, ADHD) zijn van harte welkom. Dit zijn kinderen/jongeren die niet mee kunnen hockeyen met leeftijdsgenoten binnen een regulier hockeyteam.

Ben je 18 of ouder dan speel je in een senioren team. Senioren teams spelen op zondag hun wedstrijden. De laatste jaren zijn er door de hockeybond andere soort competities opgezet, om hockey te promoten. Voorbeelden hiervan zijn: jong senioren (O25) competitie waarbij je tot en met 25 jaar in mag spelen en 7-tegen-7 competitie waarbij op vrijdag avond open een half veld, zonder keeper of scheidsrechter

Daarnaast zijn er trimhockeyers die door de week trainen op woensdag, waarbij op verschillende velden op basis van sterkte iedereen op zijn niveau traint en een partij speelt. Trimhockey is gemixt en na de training is het een gezellige drukte in het clubhuis.
 

Afgelastingen

Sponsoracties