Hockey voor wie?

Hockey is een sport waarbij je in principe op leeftijd en geslacht ingedeeld wordt. De grens ligt op 1 oktober. Uitzondering hierop is G-hockey

De jongste jeugd (5-9 jaar) gaat ieder jaar naar een volgende categorie waarbij het team en het veld groter wordt. Ben je op 1 oktober 5 jaar, dan zit je in de funkeys. Ben je op 1 oktober 6 jaar dan zit je in de frockeys en speel je drie-tegen-drie op 1/8-ste veld. Ben je op 1 oktober 7 jaar dan zit je in de F-jes en speel je nog steeds 3 tallen. Ben je op 1 oktober 8 jaar dan speel je in de E-6 tallen en speel je op een kwart veld.
Ben je op 1 oktober 9 jaar, dan speel je in de 8-tallen op een half veld.

Daarna ga naar de jeugd en speel je in elftallen Je speelt twee jaar in een lichting. je komt eerst in de D-jeugd (10 of 11 jaar op 1 oktober), daarna in de C-jeugd (12 of 13 jaar op 1 oktober), daarna in de B-jeugd (14 of 15 jaar op 1 oktober), en uiteindelijk in de A-jeugd (16 of 17 jaar op 1 oktober)

G hockey is voor kinderen/jongeren vanaf 8 jaar met een verstandelijke beperking of zij die (zeer) moeilijk lerend zijn. Ook kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum of vanwege een andere beperking (bijv. doofheid, spraakstoornis, ADHD) zijn van harte welkom. Dit zijn kinderen die niet mee kunnen hockeyen met leeftijdsgenoten binnen een regulier hockeyteam.

Ben je 18 of ouder dan speel je in een senioren team. Senioren teams spelen op zondag hun wedstrijden. De laatste jaren zijn er door de h0ckeybond andere soort competties opgezet, om hockey te promoten. Voorbeelden hiervan zijn: jonge senioren competite waarbij je 24 jaar in mag spelen en 7-tegen-7 competitie waarbij op vrijdag avond open een half veld, zonder keeper of scheidsrechter

Daarnaast zijn er trimhockeyers die door de week trainen op woensdag, waarbij op verschillende velden op basis van sterkte iedereen op zijn niveau traint en een partij speelt. Trimhockey is gemixt en na de training is het een gezellige drukte in het clubhuis.
 

Sponsoracties