HJ1 promoveert naar de hoogste landelijke klasse voor jonge-senioren teams

Nieuws afbeelding
Het zat er eigenlijk eind vorig seizoen al aan te komen maar het liep in de laatste wedstrijden niet meer helemaal volgens plan. Dat moest in dit seizoen anders. 

Omdat de jonge senioren teams twee competities in een jaar spelen moest het ook in de wedstrijden voorafgaand aan het zaalseizoen gebeuren. De eerste kans op het kampioenschap, in de laatste uitwedstrijd - tegen de Kikkers uit Nieuw Vennep, heeft het team moeten laten lopen. Met maar 1 wissel tegen een team op volle sterkte aantreden bleek iets teveel van het goede. En de Kikkers hadden zelf ook nog kans om kampioen te worden, dus zij gingen er vol tegenaan. 

In de laatste wedstrijd, thuis tegen AMVJ, is de schade door HJ1 helemaal ingehaald en de hoop die de Kikkers nog enigszins koesterden de grond in geboord. Met nu een volledig team een mooie 5-0 voor Houten en HJ1 als eerste senioren herenteam van HC Houten volgend jaar op het hoogste landelijke niveau!!! 

Dank aan ‘Dominik B.’ voor het leggen van de basis vorige seizoenen en ‘Eric G.’ voor het verder aanscherpen van de al behoorlijk aanwezige kwaliteiten van de jonge heren. Hockeykwaliteit dan met name. 

Van een team waar de ene helft met allemaal prima inzichten en adviezen de andere helft coacht maar vaak eigenlijk meer door elkaar heen kakelde naar een team dat duidelijke afspraken maakt en (bij toerbeurt) iemand het woord geeft om gefocust aan te geven hoe de tegenpartij van de mat af gespeeld moet worden. Zelfcoaching zoals het bedoeld is kun je dus ook als team leren. 😜

Op naar de traditionele (legendarische) midwinter BBQ van Hans & Frank om deze mijlpaal te vieren; samen met de jonge dames van DJ1 die op hetzelfde overgangsklasse niveau gaan spelen! Hulde uiteraard ook voor hen.

P.S.: Deze twee jonge honden teams zijn op vrijdagavond 6 december nog op HCH te bewonderen tijdens een onderlinge mixed wedstrijd; hockey is de bedoeling.

Sponsoracties

Agenda

Nog geen agenda punten.
Hele agenda