HCHouten Golfbokaal

Nieuws afbeelding
Na al dat play-off geweld vraagt u zich vast af: "Hoe staat het eigenlijk met de HCHouten Golf Bokaal?” En terecht! Het is inmiddels al een jaar of 7 traditie dat in mei gestreden wordt om de best golfende hockeyer of anderszins HCH betrokkene.

Dit jaar vond de strijd plaats op Hemelvaartsdag en of het de dag op zichzelf was of het uitnodigingsbeleid, het aantal deelnemers was helaas nogal beperkt. Slechts 12 waarvan nog twee afzeggingen. Paul had er zelfs een kopduel met de dug-out voor over om onder de strijd uit te komen. Met de overgebleven 10 HCH-ers werden 3 flights samengesteld. Na een kop koffie werden er nog wat afslagen en puts geoefend en kon de wedstrijd beginnen.


Hoewel de weersvoorspelling lang ongunstig was bleef het droog en kwam de zon ook steeds vaker tevoorschijn. Prima golfweertje dus. Door het petit comité kon ook gedurende de 18 holes contact met elkaar onderhouden worden en het scoreverloop zo’n beetje gepeild worden onder de deelnemers. De een wat tevredener dan de ander zoals dat vaak gaat in dit spel met jezelf. In ieder geval bleek dat Bram Franssen er in geslaagd was een Eagle te maken door vanaf zo’n 60 meter z’n bal in een keer in de hole te mikken. Dat daar geen aparte prijs voor was eigenlijk?! 

Na de volledige ronde volgde natuurlijk een borrel met bittergarnituur en prijsuitreiking. De prijzen waren wederom verzorgd door organisatoren Ed en Floris. Neary’s werden gewonnen door Bram en Petra en de top 3 op basis van handicap bestond uit Ed Achterberg, Bram Fransen en Petra van der Meer waarmee er voor het eerst een vrouw winnaar was. Na een heerlijke maaltijd konden we niet anders concluderen dan dat het wederom een aangename middag/avond was. Dat vraagt om een vervolg volgend jaar waarbij Ed heeft beloofd de uitnodiging wat breder te communiceren.


Petra van der Meer

Reacties


Bram Fransen

20-6-2019 @ 23:21:39 |Gefeliciteerd Petra! Mooi om een vrouw op de bokaal te zien worden vereeuwigd.

Reageer op het nieuws


Sponsoracties