"De club - dat zijn we samen"! Deze keer bloemen voor: William Baars

Nieuws afbeelding

Afgelopen donderdag was er een blaashaloverleg en tijdens dat overleg werd William in de bloemen gezet. Als bedankje van het bestuur voor zijn inzet als vrijwilliger. We hadden gelijk drie vragen voor William:

Beste William, wil je je even voorstellen? Wie ben je en wat is je betrokkenheid bij HC Houten?

Mijn naam is William Baars, woon sinds 2002 in Houten en heb 3 kinderen. De oudste studeert inmiddels in Groningen en heeft de club 2 jaar geleden verlaten. De andere 2 spelen momenteel in de MA3 en de MB1. Mijn betrokkenheid bij de club komt door mijn kinderen, zelf heb ik nooit gehockeyd.

Hoe ben je vrijwilliger geworden?

Mijn agenda is goed gevuld, maar het leek me leuk wat meer betrokken te raken bij het hockeyen van mijn kinderen. Van de teammanager functie wist ik dat je geen hockey ervaring hoeft te hebben, dat je de het rijschema maakt en het wedstrijdformulier invult. Niet te veel werk, dus goed te doen. Dus besloot ik een paar jaar geleden voor de oudste als teammanager aan de slag te gaan.

En, zoals ik al verwachtte, door als teammanager op te trekken met het team, begeleiding en ouders raak je meer betrokken bij hockey en word je vanzelf enthousiaster. Maar ik had vooraf niet verwacht dat het zo’n leuke ervaring zou zijn. Na dat jaar besloot ik dan ook voor alle 3 mijn kinderen teammanager te worden. Allereerst ervaar ik het als erg "rewarding” om deel te kunnen zijn van de teams en daarnaast, hoe lang zijn mijn kinderen nog thuis en kan ik ze zien spelen?

Enfin, dit smaakte naar meer. Toen de mogelijkheid ontstond om met Pinksteren 2018 met de MC1 en de JC1 naar Parijs te gaan om aan een internationaal toernooi deel te nemen heb ik dat mede georganiseerd. Wat een mooie ervaring was dat!

Maar, ik wilde ook wat voor mijn andere dochter, die destijds voor de MB3 speelde, organiseren. Nu ben ik lid van enkele Facebook groepen waar je hockey oefenwedstrijden kunt regelen. Daar verschijnen ook met regelmaat verzoeken van buitenlandse teams. Ik trok de stoute schoenen aan en heb toen voor de MB3 en de JB3 interlands tegen Zambia geregeld. Met hulp van diverse vrijwilligers/bestuursleden was dat eigenlijk zo gefikst. Veld, scheidsrechters, lunch en diner, dat ging allemaal heel erg makkelijk. Fantastisch! Van deze interlands is nog een leuk webverslag van gemaakt, zie https://spark.adobe.com/page/4WmmachpofRJ3/

De zeer soepele medewerking van de club en het enthousiasme van de teams leidde ertoe dat ik meer internationale teams naar de club begon te halen. Dit is (nog) geen officiële rol binnen de club maar ik heb het gewoon opgepakt. Dit seizoen hebben bijna 20 jeugdteams een interland kunnen spelen. Op 9 juli volgt er nog een interland. Het nationale team onder 21 jaar van de USA speelt tegen onze nieuwe JA1.

3. Wat is leuk aan vrijwilliger zijn?

Simpel: De vrijwilligers taken die ik verricht kosten mij geen energie maar leveren mij juist energie op. Ik kan het iedereen aanraden wat te doen voor de club, het hoeft echt niet heel veel tijd te kosten en je bijdrage wordt enorm gewaardeerd!

Heb jij een tip wie we de volgende keer extra in het zonnetje mogen zetten schroom niet om iemand aan te melden. En alle vrijwilligers zijn natuurlijk weer van harte welkom tijdens de jaarlijkse DUW (dank u wel) borrel op vrijdag 28 juni.

Namens het hele bestuur,

Petra van der Meer

Bestuurslid hockeyorganisatie

Reacties


Marloes Dijk

23-5-2019 @ 6:34:23 |William, van harte gefeliciteerd !

Onno Ghijsen Cohen

23-5-2019 @ 8:17:02 |Mooi initiatief!

Pieter Mante

28-5-2019 @ 22:05:45 |goed initiatief William! Wist niet dat er al 20 jeugd teams een internationale wedstrijd hebben gespeeld.

Miriam Boer

29-5-2019 @ 8:09:31 |Zeker verdiend deze bloemen!

Reageer op het nieuws