Verplaats je eens in de scheidsrechter!

Nieuws afbeelding
Het komt met enige regelmaat voor dat ik als scheidsrechter bij een (jeugd)wedstrijd de coach of de ouders hoor die het niet eens zijn met een beslissing die ik, of een collega scheidsrechter, neem. 
Het zou voor ouders en coaches erg goed zijn om zich eens te verplaatsen in de scheidsrechters. Dat kan om te beginnen door de spelregels goed te leren en niet te denken dat je die wel weet omdat je al jaren langs de lijn staat of vroeger zelf (op hoog niveau) hebt gehockeyd. Er is namelijk de afgelopen jaren flink wat veranderd.

Verder is het ook goed om te accepteren dat er verschillen van mening zijn (wanneer is een bal wel of niet gevaarlijk) en dat ook wij als scheidsrechter soms fouten maken. En die fouten gaan in veel gevallen over interpretatie. Vanaf de zijlijn of de dugout is het echt onmogeljk om een beter beeld van de situatie te hebben dan de scheidsrechter die er "bovenop" staat. 

Speciaal voor alle ouders, coaches en iedereen die het leuk vindt organiseren we op dinsdagavond 21 mei een scheidsrechterscursus (incl examen). Wil je mee kunnen praten met je kind, de spelregels thuis kunnen uitleggen of als coach nog beter je team begeleiden? Dan is dit de uitgelezen kans. 
Geef je snel op via [email protected] Je ontvangt dan cursusmateriaal (online) en een uitnodiging voor het vragenuurtje (uitleg) en het examen. 
Wil je wel deelnemen maar geen wedstrijden fluiten? Ook dat is mogelijk. Geef dit dan even aan bij je aanmelding.

Youandi Beeris
Voorzitter arbitrage commissie

Sponsoracties