Wat heb ik nodig?

Nieuws afbeelding

Stick

Als je gaat hockeyen heb je natuurlijk een hockeystick nodig. De grootte is afhankelijk van je lengte. De stick heeft de juiste lengte als de bovenkant van de hockeystick gelijk is aan de bovenkant van je heupbot. Van belang is ook dat je stick niet te zwaar is, dat belemmert namelijk de ontwikkeling van de techniek. Een stick moet bovendien prettig aanvoelen als je er wat zwaaien mee maakt: de balans is dus belangrijk. Ga voor de aankoop van je eerste stick naar een sportzaak, zij kunnen jou goed informeren over een passende stick. Hc Houten heeft kortingsafspraken bij Daka (voorheen Intersport) op de Duwboot.

Bescherming

Het is voor je eigen veiligheid belangrijk dat je een gebitsbeschermer (het bitje) draagt. Zonder gebitsbeschermer kunnen je tanden gemakkelijk breken als je per ongeluk een stick of een hockeybal tegen je mond krijgt. Het is dus niet stoer om je bitje thuis te laten. Als club stellen wij dit verplicht en het kan dus gebeuren dat je niet mee kan trainen of spelen als je geen bitje hebt. De KNHB heeft scheenbeschermers verplicht gesteld. Zonder scheenbeschermers mag je de wedstrijd dus niet spelen!

Kleding en schoenen

Tijdens het spelen van wedstrijden, draag je het clubtenue van HC Houten. Je kunt de HC Houten kleding kopen bij Daka. Tot slot heb je natuurlijk ook een paar goede hockeyschoenen nodig. Hockeyschoenen hebben speciale (kleine) noppen aan de onderkant. Je kunt ze aanschaffen bij iedere sportzaak.


Heb je alles?

Dan ben jij klaar voor jouw eerste wedstrijd! Heel veel plezier en succes!

Afgelastingen

Sponsoracties