Hockey Op HC Houten

Nieuws afbeelding
Hockeyclub Houten is een echte familievereniging. Iedereen is welkom, van jong tot oud. Dat wij een echte familieclub zijn, blijkt wel uit ons ledenaantal. Met ruim 1300 leden is HCH in de afgelopen 38 jaar uitgegroeid tot de grootste sportclub in Houten en zijn wij een van de grotere hockeyverenigingen in Nederland. HC Houten is niet meer weg te denken uit Houten.

Jong & Oud
Met meer dan 800 juniorleden en ruim 200 kinderen in de jongste jeugd heeft HC Houten een belangrijke maatschappelijke functie. Denk hierbij aan sport en spel, jeugd, veiligheid, sportiviteit & respect. Doordat we zoveel leden hebben in verschillende leeftijdscategorieën is er echt een plekje voor iedereen. Er is ruimschoots plaats voor recreatief hockey en prestatiehockey. We hebben zelfs een veteranenkeeper die keept bij het Nederlands Veteranenteam.

Evenementen & Activiteiten
Hockey zou hockey niet zijn zonder vele sociale activiteiten. Toernooien, TD’s (Thé Dansants) op zondag als Heren 1 en Dames 1 samen thuis spelen en feestjes voor de jeugd, maar ook feestjes voor de senioren ontbreken niet.

Competitie
De gehele jeugd speelt bij ons op zaterdag, waardoor er vanaf vroeg tot laat in de middag altijd wat te zien en te beleven valt. Ook als toeschouwer. Bijpraten onder het genot van een koffie of theetje, borrelen in de middag en op de achter- of juist op de voorgrond een wedstrijd om naar te kijken. Op de zondag is het niet veel anders. Deze dag begint vroeg met Funkey hockey en Frockey's met een heuse kaboutercompetitie waarna de senioren de velden overnemen. Of het nu zaterdag of zondag is, voor de gezelligheid maakt het op HC Houten niet uit.

Stukje historie
Vroeger werd er gehockeyd op een oud voetbalveldje aan de Vlierweg, tegen het spoor aan en daarna met de aanleg van het complex aan de Stenen Poort beschikten wij ineens over 3 velden. Op dit complex kon HC Houten zich ontwikkelen. Na jaren met plezier hier gehockeyd te hebben, groeiden we uit ons voegen en een grotere locatie werd een must. Sinds seizoen 2012/2013 spelen we op onze huidige locatie met een mooi ruim, licht clubhuis, 6 hockeyvelden waarvan er 2 watervelden zijn.

Afgelastingen

Sponsoracties