Vandaag jarig

Sindy Beekhuis-Moorlach
Simon van den Berg
Martijn Podt
Cato Straathof
Wessel Verhoef
Christien Visser

Wedstrijden quicklinks

Teams Quicklinks

Recente verslagen

Nog geen verslagen.

Download de app

Zoek


terug naar vorige scherm
6-6
Clubfacet: de Balcompetitie van Frank Kreuzer

Er is weer een seizoen voorbij. Wat ging dat eigenlijk weer snel. Het was weer een zeer vruchtbaar seizoen. Er waren "kat uit de boom kijkers” maar ook "direct erin-knallers”. En alle teams hebben zo hun ups en downs gehad dit seizoen. Gelukkig waren er ook veel ups en heb ik vaak wel een beetje trots langs de lijn gestaan als onze mannen weer eens vol gas gaven op het veld inclusief schuine looplijnen en breed weglopen.

Trainen weer populair

Ook het trainen was weer populair dit seizoen. Veel hoge opkomsten. Al is het wel opvallend dit seizoen dat er soms een duidelijk verschil is tussen de 1+2 groep en sommige 3+4 groepen. En dat je niet alleen goed kunt leren hockeyen als je veel komt trainen, maar ook dat jullie beter in de balcompetitie worden als jullie een jaartje in de F hebben geoefend.

Het weer gooide regelmatig roet in het eten

Het aantal trainingen per team verschilde nogal: sommigen hebben het hele seizoen 2 keer bij mij getraind, sommigen pas later in het seizoen. Het aantal trainingen varieerde van 58 voor de E6 tot 28 voor de 8E4. De opkomst was dit seizoen gemiddeld. Het weer gooide regelmatig wat roet in het eten: de windmolens hebben een goed seizoen gehad! Ook zorgde voetbal en soms wat vakantieperikelen voor het nodige verzuim.

Hockeytrainingen de leukste feestjes

Ook zijn er toch nog steeds jongens die niet helemaal door hebben dat hockeytrainingen de leukste feestjes zijn. Zij gingen dan naar een ander feestje. Dat was dan echt pech hebben voor hen. Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi krijgen de jongens wel wat beter in de grip: zij zijn steeds beter in staat om ervoor te zorgen dat ze maar één training hoeven te verzuimen door duidelijke manipulatie van de uitslag. Er is voor hen een glansrijke carrière bij de FIFA weggelegd. Ik ben wel zo eerlijk geweest om de E8 jongens een bonus te geven voor het voetbaltoernooi: ze mochten 1 keer afwezig zijn in verband met het voetbaltoernooi. Want deze balcompetitie is dan wel echte bikkels proof, we proberen wel rechtvaardig te zijn.

Geen nieuwerecords; lat ligt waanzinnig hoog

Er zijn dit seizoen geen nieuwe team records gevestigd. Maar dat is zo langzamerhand ook wel erg lastig geworden. De lat ligt waanzinnig hoog.

Uitleg der regels

Om geen misverstanden te krijgen, leg ik voor eenieder nog een keer de regels van de balcompetitie uit: de balcompetitie geldt voor alle teams die ik train. Als instromer moet je minimaal de helft van alle trainingen er zijn. Als je op de training aanwezig bent, krijg je een A-tje ( het is de A van Aanwezig). Heb je aan het eind van het seizoen alleen maar A-tjes, dan krijg je de bal! Voor de balcompetitie hoef je niet met de training mee te doen. Je hoeft alleen maar 1 seconde onder je eigen trainingstijd aanwezig te zijn. Dus als je geblesseerd bent kun je vaak nog wel je A-tje komen halen! Deze regel maakt me populair bij de jongens, ouders denken er soms wat ambivalenter over!

Bonustrainingen

Ook zijn er ieder seizoen één of twee bonustrainingen. Dat is meestal een training dat ik minder jongens verwacht, bijvoorbeeld vlak voor een vakantie of de laatste van het seizoen. Als je er dan niet bent, mis je geen A-tje. Maar als je er wel bent, krijg je een extra A-tje. Dat kun je gebruiken als je een andere keer afwezig bent. Als je één keer per week bij mij traint, krijg je 1 bonus, als je twee keer bij mij traint, krijg je twee bonussen.

Je bent er of je bent er niet

Nu is het een echte jongenscompetitie. Je bent er of je bent er niet. En er wordt niet gesjoemeld. Dus ook als je ziek bent en keurig hebt afgebeld, krijg je je A-tje niet. Daar kun je dan niets aan doen, maar zo zijn de regels. Ook als je moeder naar de kapper moet, het huis is afgebrand, je strafwerk op school hebt gekregen, je gaat trouwen, de brug is ingestort, je vader de auto total loss heeft gereden, je Maxima hebt verleid, de hond van de buren je in je kuiten heeft gebeten, je opa zijn 140everjaardag viert, je mij hebt omgekocht (heel duur!), je moeder van je houdt of je in de finale van het songfestival zit: je bent er of je bent er niet. En als je er niet bent, krijg je geen A-tje!!

Balans opgemaakt

Aan het eind van het seizoen wordt de balans opgemaakt. Dan zijn er 3 categorieën: 1 keer afwezig al of niet met gebruik van de bonus(sen) is een eervolle vermelding. Altijd aanwezig met gebruik van de bonus(sen) levert je de bal op. Altijd aanwezig en ook aanwezig op de bonustraining, dan ben je de SUPERMAN cum summa laude, uiteraard met bal. Volgend seizoen beginnen we dan allemaal weer met een schone lei.

DE EERVOLLE VERMELDINGEN

Deze jongens hebben een heel goede trainingsinstelling. Ze zijn uiterst betrouwbaar, ze waren er maar 1 klein keertje naast de bonustraining niet, doet U ze dat maar eens na! Ze verdienen de eer die ze te beurt valt, ze zijn de Prinsen van de trainingen, dit zijn ze:

Tom Spruijt F4, Sem Verweij F3, Thijs Greven F2, Ties Wesseling F2, Valentijn de Graaff 6E5, Ole Vogelzang 6E4, Floris Stolte 6E3, Klaas Hulshof 6E2, Olivier van Pas 8E4, Stan Brugman 8E4, Ruben Hoekstra 8E3, Quinten Stil 8E3, Friso Leskens 8E3, Sam Beens 8E2, Mika Wilkes 8E2, Ivar de Vries 8E2, Rijk Reijntjes 8E2, Hugo Hilbelink 8E2, Jurgen van Cruijningen 8E2,

DE HOOFDPRIJS

Deze jongens waren bijna altijd aanwezig, ze hebben de bonus(sen) ingezet om aan alle trainingen te geraken. Dit zijn gewoon "oerkeien”, op hen kun je bouwen, zij zijn de toekomst: Het zijn onze Koningen op de trainingen van de HCH en krijgen de bal:

Thijmen Hofmann F3, Ruben Wildner F4, Tijler Raaijmakers F2, Tijn Olijhoek F2, Stijn Reeuwijk F1, Thijmen Peek F1, Teun Maas F1, Luitzen ten Berg F1, Boaz van Kollenburg F2, Mees de Vreeze F1, Jirre van Nes 6E5, Stijn Post 6E5, Roef Schoten 6E5, Fabian Elassiass 6E4, Joris Deetman 6E4, Rutger Assink 6E4, Koen Smits 6E3, Daan Leemans 6E3, Morris Hovestad 6E3, Thomas Houtkamp 6E3,Pax Gores 6E3, Xiaoyan Went 6E2, Mees Veenstra 6E2, Florijn Huiskes 6E2, Kyrill van Dam 6E2, Florian van Wezel 6E1, Wout Honings 6E1, Laurens van Leeuwen 6E1, Hidde Alberts 6E1, Felix van den Brink 6E3, Owen van de Leur 8E4, Pepijn van den Brom 8E3, Aiden de Wit 8E3, Martijn Goor 8E3, Julian Sturkenboom 8E2, Sywert van de Ruit 8E4, Taeke-Jan Siemensma 8E2, Floris Luth 8E2, Floris Spermon 8E2, Matthijs de Vries 8E1, Wytse van Galen 8E1, Melle van Oel 8E1, Hylke Flameling 8E1, Taeke van den Bol 8E1, Lars Wagenaar 8E1.

DE HOOFDPRIJS CUM SUMMA LAUDE

Ze bestaan echt, ze zijn bijna van vlees en bloed, je kunt ze aanraken, maar alleen met diep respect: de echte Keizers op de trainingen van de HCH. ZIJ WAREN ER ALTIJD!! Wij gewone stervelingen kijken met ontzag naar deze lijst, deze jongens zijn het:

KOEN VAN DE WETERING F2, JULIAN SPERMON F2, MARTIJN MANTE 6E5, JOAS VAN ROOIJEN 6E4, MARNIX VAN ASSELEN 6E3, BASTIAAN PALMQVIST 6E2, SAM VAN OUDENAARDE 6E2, JIP SCHUT 6E1, TEUN POPPE 6E1, NIELS DEKKER 8E4, XANDER VAN DAM 8E4, NIEK VEERKAMP 8E1, TACO NOORDHOF 8E1, LUUK KORTE 8E1, OLIVIER VAN HOOFF 8E1.

Dit brengt het totaal aantal gewonnen ballen op 60 stuks. Dat is een top prestatie van onze jongens.

DE STILLE KRACHTEN

Na alle super jongens in het zonnetje te hebben gezet ben ik helemaal nog niet klaar. Want deze jongens kunnen alleen maar trainen en goed leren hockeyen als er veel jeugdleden zijn die het hen leren. En zonder deze jonge mensen gebeurt er niets! Dus als we eerlijk zijn moeten we deze jeugdleden koesteren en waarderen. Zeker als U weet, dat het lastiger wordt om mee training te geven, omdat de schoolroosters om de haverklap veranderen. Dus soms moeten sommigen noodgedwongen afhaken.

Speciale dank JC1

Onze speciale dank gaat dit seizoen uit naar de jongemannen van JC1. Zij hebben iedere week met 2 of 3 spelers een grote bijdrage geleverd aan de kwaliteit van de Frockey training op woensdag. Zonder hen hadden we komend seizoen opnieuw een probleem in de Fjes gekregen. BEDANKT.

Dit seizoen hebben deze jeugdleden de trainingen mogelijk gemaakt:

Chris Weijers, Florian van de Zanden, Hessel de Leeuw, Hugo Kuster, Wessel Post

Ingmar Linnenbank , Kick Hulshof, Niek Vial, Thomas Leemans, Wouter ter Weeme

Bas Molen, Thomas van Dalen, Sydney Kraaijkamp, Gijs Maas, Tim Cooper, Laurens Brackel, Stijn Tigchelhoff, Mees Noordhof, Jorrit Hooiveld, Melchior Otten, Luc van der Loos

Superleden

Superleden van onze club, een voorbeeld voor anderen, wat moeten we zonder hen, hulde voor deze jongemannen . Als dank is hen, geheel volgens aloude traditie, geheel vrij van dwang de eer te beurt gevallen mij van de squashbaan te meppen. Volgens mijn herinnering was er wel een goede afloop. Of heeft een oude man zijn contact met de werkelijkheid reeds lang verloren en leeft hij in een parallel universum?

Dat was het weer voor dit seizoen. Na de zomervakantie start het nieuwe seizoen met de nieuwe balcompetitie met een nieuwe ronde en een nieuwe kans. Goede zomer gewenst en tot augustus.

FK.

 

Hoofdsponsor
Sponsoracties
Platinasponsor
Sponsor