Vandaag jarig

Sindy Beekhuis-Moorlach
Simon van den Berg
Martijn Podt
Cato Straathof
Wessel Verhoef
Christien Visser

Wedstrijden quicklinks

Teams Quicklinks

Recente verslagen

Nog geen verslagen.

Download de app

Zoek


terug naar vorige scherm
6-6
Clubfacet: Mededelingen van het bestuur

Nog een paar weken en het is zomervakantie en sluiten we een mooi seizoen af. Een seizoen waarin veel gebeurd is en hopelijk ook nog de promoties van Heren en Dames 1 te vieren zal zijn. Met nog twee wedstrijden voor de boeg staat Dames 1 vijf punten los van nummer drie. Indien de komende wedstrijd tegen Groen-Geel wordt gewonnen , zijn we zeker van promotie naar de 1e klasse. De mannen staan 2 punten los van nummer drie, dus hebben ook nog alles in eigen hand om promotie naar de 1e klasse af te dwingen. Hoe mooi zou het zijn als beide team komend seizoen een klasse hoger spelen ;-).

Selectie en indeling

De competitie voor de jeugd is inmiddels klaar en we gaan ons opmaken voor het nieuwe seizoen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de indeling voor de teams voor komend seizoen. Zoals elk jaar weer een uitdagende puzzel onder grote tijdsdruk waar veel vrijwilligers mee bezig zijn. Veel druk omdat de bond volgende week de 13e juni(!) alle gegevens van de teams wil ontvangen om de competitie-indeling te maken. De 13e maken we ook bekend wat de indeling per team is. Volgend seizoen krijgen we iets meer tijd omdat dan de opzegtermijn verschuift naar 1 mei i.p.v. 1 juni.

ALV (2x)

Deze verschuiving is onderdeel van de nieuwe statuten die de 13e juni op een speciale ALV op de agenda staat. De ALV van 23 mei is al akkoord gegaan met de voorgestelde wijzigingen, maar toen ontbrak een groot deel van de noodzakelijk aanwezige leden. Vandaar de speciale ALV. Op de afgelopen ALV is ook ingestemd met de begroting en een kleine contributieverhoging. Ook is er een nieuwe huishoudelijk reglement vastgesteld. Binnenkort is een verslag van de ALV terug te lezen op de website. Onze website wordt trouwens komende maanden onderhanden genomen en krijgt een moderne look-and-feel. Bij Shinty en Almere is te zien hoe het er uit komt te zien.

Nieuw tenue

Afgelopen week hebben we de nieuwe shirts besteld. Complimenten voor het feit dat meer dan 80% van de leden het nieuwe shirt hebben gepast. Clubcolors is nu druk bezig met de laatste loodjes, zodat we na de zomervakantie in ons nieuwe tenue kunnen spelen. Het nieuwe tenue is voor alle bestaande leden beschikbaar voor EUR 25 en dit zal via de factuur voor het nieuwe seizoen in rekening worden gebracht.

Hockey 7

Bij de start hebben we ook een 6e veld erbij en kunnen we - eindelijk - ook de maandagavond wedstrijden van de trimmers faciliteren. Sinds dit jaar spelen een groot aantal trimmers onderlinge wedstrijden tegen clubs uit te regio. Een ander mooi initiatief wordt wellicht een eerste Hockey 7 team van Houten.Bij Hockey 7 is het doel om ervaren en fanatieke hockeyers weer de kans te geven om lekker te ballen. De wedstrijden worden gespeeld op een half veld in 2 x 25 minuten met 7 tegen 7. Een keeper is niet nodig en de spelregels worden ook wat aangepast en lijken erg op de zaalhockeyregels. Er mag bijvoorbeeld niet worden geslagen. Er wordt gespeeld om-en-om op vrijdagavonden. Heb je interesse in deze nieuwe variant laat het ons dan weten.

Nieuwe leden + Hockeyschool voor volwassenen

Komend seizoen zal er meer dan ooit ook actief aan ledenwerving worden gedaan. Eén van de initiatieven waaraan we werken is de hockeyschool voor volwassenen waarin alle facetten van hockey worden uitgelegd en beoefend. In een kleine groep leer je de eerste hockeybeginsels en regels. Indien je na deze school enthousiast bent, kun je doorstromen naar b.v. de trimmers of hockey 7 of de reguliere seniorencompetitie. Interesse? Stuur ons alvast een mailtje.

Grote Club Actie + Plaatjes verzamelen

Komend seizoen doet HC Houten weer mee met de Grote Club Actie. Er is afgelopen jaar EUR 7.500 opgehaald die wordt besteed aan meubilair in de vorm van (zit) balken op de tribune en zit/hang/staplekken bij / rondom veld 4, 5 en 6. Binnen de sponsorcommissie zijn er gelukkig weer drie nieuwe leden bij gekomen om van o.a. deze Grote Club Actie weer een succes te maken. Wat het goede doel wordt maken we later bekend. Nieuw voor het komende seizoen is dat we i.s.m. Hoogvliet een nieuwe plaatjes actie gaan starten. Valt mooi samen met ons nieuwe tenue.

We zijn een bruisende club waar met de inzet van veel vrijwilligers mooie herinneringen worden gemaakt. Dat brengt me bij het laatste punt. In de afgelopen jaren hebben twee vrijwilligers (Annette en Marion) met het Houtwerk veel (zo niet alle) herinneringen vastgelegd. Na 50 edities geven ze het stokje graag over aan andere schrijvers. Ik wil dan ook Annette en Marion heel hartelijk bedanken voor hun inzet en enthousiasme van de afgelopen jaren.

Rest me tenslotte om iedereen een goede zomervakantie toe te wensen!

Met vriendelijke groet,

Ed Achterberg

 

 

Hoofdsponsor
Sponsoracties
Platinasponsor
Sponsor