ghockey_wanneer_beginnen_we

Voor wie?

Zaterdag 2 maart 2013 is Hockey Club Houten gestart met  G-Hockey. Iedere  zaterdagochtend van 10.15 uur tot 11.15 uur wordt er getraind op veld 3. G hockey is voor kinderen/jongeren vanaf 8 jaar met een verstandelijke beperking of zij die (zeer) moeilijk lerend zijn. Ook kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum of vanwege een andere beperking (bijv. doofheid, spraakstoornis, ADHD) zijn van harte welkom. Dit zijn kinderen die niet mee kunnen hockeyen met leeftijdsgenoten binnen een regulier hockeyteam.

'Gewoon wat gewoon kan, speciaal wat speciaal moet'

Het motto  van de trainingen  luidt: ‘gewoon wat gewoon kan, speciaal wat speciaal moet’. Het doel is om spelenderwijs de basisvaardigheden van hockey aan te leren en soms wedstrijdjes en toernooitjes in de regio te spelen. Behalve hockeyen staan deze trainingen  ook in het teken van samen bewegen en spelletjes doen. Hierbij ligt het accent  op spelplezier en vertrouwen in eigen kunnen en mogelijkheden. Het accent ligt niet op de beperking. In principe wordt uitgegaan van de normale regels, technieken en tactieken die gelden bij het reguliere zestal hockey. Deze worden, indien nodig, aangepast aan de individuele mogelijkheden en behoeften van de spelers. Alles is er verder op gericht om de spelers binnen hun mogelijkheden, plezier in een (team) sport te laten ervaren .


Wat heb je nodig?

Om op een goede en veilige manier te hockeyen zijn er  bepaalde materialen nodig. Zo hebben de kinderen allereerst een hockeystick nodig. Deze hoeft echter niet gelijk aangeschaft te worden. Het is namelijk mogelijk een stick bij de club te lenen om eerst te kijken of hockeyen wel echt iets is voor uw kind. Scheenbeschermers zijn verplicht en als het mogelijk is, kunstgras hockeyschoenen of anders stevige gymschoenen. Ook het dragen van een gebitsbeschermer wordt zeer aangeraden.

Interesse? 

Wanneer uw kind interesse heeft in hockey, biedt HC Houten drie gratis trainingen aan. Deze trainingen zijn bedoeld om uw kind kennis te laten maken met hockey en om de trainers te laten kijken of hockey geschikt is voor uw kind.Veilig kunnen omgaan met een stick is bijvoorbeeld een belangrijke voorwaarde. Na deze drie trainingen zullen we even kort terugkijken op de gezamenlijke ervaringen en bespreken hoe we verder gaan.

Kledingsponsor Mc Donalds

Als de G-hockeyleden mee gaan doen aan de competitie ontvangen ze het clubtenue. Dit tenue wordt gesponsord door onze G-hockey kledingsponsor Mc Donalds Nieuwegein en IJsselstein.

Contributie

De contributie bedraagt 175,00 euro per jaar. Eenmalig betaalt u aan inschrijfgeld 45,00 euro. 

Inschrijven

Om uw kind op te geven voor de geheel vrijblijvende trainingen, moet u uw kind inschrijven via de website van HC Houten. Hierna ontvangt u de data voor de trainingen zult ontvangen.

Vragen?

Wanneer u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen via de mail: [email protected] of bellen met Leo Burger, tel. 06 53 32 30 42.

Hopelijk zien wij uw kind terug op een van onze trainingen! 

Met sportieve groet, 

G-hockeycommissie HC Houten


Commissie

De leden van de commissie G-hockey zijn:

Leo Burger, Simeronie Burger, Ellen Weel, Mariette den Bandt, Anne Kees van Es, Vivian Rutten, Merel Hoveling en Annette Stolk.

Daarnaast zijn er nog vele trainers en hulptrainers die elke zaterdagochtend op het veld staan!

Een promo video van Omroep Houten kunt u hier bekijken:

http://www.youtube.com/watch?v=XNVjyuVDS3M