Proces teamindeling seizoen 2023-2024

20-4-2023
Zoals ieder jaar in deze fase van het seizoen, zijn we volop bezig met de indeling van de teams voor het nieuwe seizoen. Hieronder vind je een uitleg over deze indelingen, de datum van bekendmaking en hoe je toelichting kunt krijgen op je indeling.

Indeling en bekendmaking
Dit jaar wordt op 11 juni de nieuwe teamsamenstelling voor de (jongste) jeugd bekendgemaakt. Zoals ieder hockey seizoen doen de coördinatoren, STK en trainers samen met begeleiders en coaches weer hun uiterste best om iedereen in een passend team te plaatsen.

Binnen HC Houten delen we onze teams in op basis van spelbeleving. Middels dit concept zorgen we ervoor dat veel spelers met gelijkgestemden in een team zitten en uiteindelijk tegen min of meer gelijkwaardige tegenstanders kunnen spelen. Zodoende kan iedereen plezier halen uit het hockey spel.
Om spelplezier nog meer te bevorderen kunnen leden een vriendenverzoek doen. Dit kan nog tot en met 1 mei. Zie hiervoor het bericht op de site (Vriendenverzoek voor Jongste Jeugd en Jeugd breedteteams).

Jongste Jeugd (O08 t/m O10)
De jongste jeugd teams worden ingedeeld op basis van spelbeleving. Spelers voor deze teams kunnen een vriendenverzoek indienen.

Jeugd breedte (O12 t/m O18)
De jeugd breedte teams worden ingedeeld op basis van spelbeleving, waarbij de onderste breedte teams tevens zo gelijkwaardig mogelijk worden ingedeeld. Spelers voor deze teams kunnen een vriendenverzoek indienen.
Om de overgang naar jeugd prestatie hockey te verkleinen worden de O12-1 en O12-2 teams naast spelbeleving ook op basis van hockeyvaardigheden ingedeeld. De O12-1 en O12-2 worden daarom door het STK ingedeeld.

Jeugd prestatie (O14-1, O16-1, O18-1)
Voor de indeling van de O14-1, O16-1, O18-1 prestatie teams worden spelers gedurende het gehele seizoen geobserveerd en beoordeeld door het STK. De selectietraining is dit jaar in de week van 5 t/m 9 juni. Spelers die hiervoor in aanmerking komen krijgen een uitnodiging van Tim Oudenaller en de nieuwe trainer/coaches. Een vriendenverzoek is voor deze teams niet van toepassing.

Jeugd ‘top van de breedte’ (O14-2, O16-2, O18-2)
Deze ‘top van de breedte’ teams worden ook door het STK ingedeeld op speelsterkte en volgens hetzelfde selectieproces als de eerste teams, uitgezonderd de selectietraining. Deze wordt voor de 2e teamindelingen niet georganiseerd. Een vriendenverzoek is ook voor deze teams niet van toepassing.

Toelichting via email
Als je vragen hebt over je teamindeling kan je een email sturen naar een centraal emailadres. Dit adres wordt bij de bekendmaking van de team indeling gecommuniceerd. Hierna ontvang je van het STK of de lijncoördinator een toelichting.

Met sportieve groet,
Het STK en de coördinatoren Jongste Jeugd en Jeugd

Afgelastingen

Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

vrijdag 2 juni 2023
Tijd T/U Team Tegen team
20:30 Uit DS1 MMHC Voordaan DS7

Sponsoracties