Teamindelingen 2022-2023 Jongste Jeugd en Jeugd

Nieuws afbeelding 12-6-2022

Teamindelingen 2022-2023 Jongste Jeugd en Jeugd

 

Zoals beloofd is vandaag de bekendmaking van de teamindelingen. Zowel voor de jongste jeugd, de jeugd breedteteams als voor de prestatieteams is een brede groep van vrijwilligers en STK-ers betrokken geweest bij deze indeling, met als doel voor elke speler een team op basis van zijn/haar spelbeleving te vinden. In verband met beveiligen van gegevens tref je de teamindeling aan in het beveiligde gedeelte van de website. Log in met je lidnummer en wachtwoord, kies club, documenten en scroll vervolgens naar Teamindelingen en kies daar Jeugd voor A t/m C teams of Jongste Jeugd voor de D, E8, E6 en F teams.

 

Indeling Jongste Jeugd (D t/m F)

De jongste jeugd teams zijn ingedeeld op basis van spelbeleving. Wederzijdse vriendschapsverzoeken zijn zo veel mogelijk gehonoreerd, waarbij er tevens goed is gekeken naar spelbeleving.

Om de overgang naar jeugd prestatie hockey te verkleinen zijn de D1 en D2 teams naast spelbeleving ook op basis van hockeyvaardigheden ingedeeld.

 

Indeling Jeugd breedte teams (A t/m C)

Bij de indeling van de jeugd breedte teams zijn de volgende uitgangspunten gehanteerd:

-Een evenwichtige verdeling op speelsterkte a.d.h.v. TIPS-beoordelingen op hockeytechniek, spelinzicht, spelbeleving en overleg met STK.

-Vriendschapsverzoeken zijn zo veel mogelijk gehonoreerd, waarbij het principe is gehanteerd dat bij wederzijdse verzoeken spelers bij laagst ingedeelde vriend(in) speelt.

-Een evenwichtige verdeling tussen eerste- en tweedejaars spelers.

-De keepers zijn ingedeeld n.a.v. ranking door de keepersacademie HC Houten

-Net als vorig jaar zijn alle onderste twee teams in de breedte jeugd gelijkwaardig ingedeeld en zullen bij de KNHB in dezelfde speelklasse aangemeld worden.

In de jongenslijn D is het aantal spelers per team dun. Hier is een dringend beroep op de begeleidingsteams dat er flexibel omgegaan wordt met het uitlenen van spelers. Zonder deze flexibiliteit wordt het voor teams met (blessure)uitval op sommige momenten erg lastig om te spelen. In de jongens BC-lijnen hebben we vanwege het aantal spelers en mogelijke (blessure)uitval de teams ruimer moeten indelen.

 

Indeling Jeugd prestatie (A1, B1, C1) en Jeugd top breedte teams (A2, B2, C2)

Zoals vermeld in het nieuwsbericht over het proces teamindelingen zijn de prestatie en jeugd top breedte teams samengesteld door het STK (Sport Technisch Kader). Voor de A1, B1 en C1 zijn er selectietrainingen geweest. De jeugd top breedte teams zijn door STK ingedeeld op speelsterkte en spelinzicht. Vriendenverzoeken zijn voor deze teams niet mogelijk geweest.

 

Trainingen, trainers, coaches, begeleiders nieuwe seizoen

Het STK is volop in voorbereiding en doet zijn uiterste best om alle vaste trainingstijden en trainers vanaf medio augustus zo snel mogelijk ingedeeld te krijgen (in ieder geval de dagen en tijden bekend te maken waarop een team traint omdat we nog op zoek zijn naar trainers voor diverse teams).

Daarnaast zouden we ook graag z.s.m. voor alle teams de coaches, managers en begeleiders rond willen hebben, zodat we ook dat kunnen communiceren. Ervaring leert dat het lastig is om voor de aanvang van de zomervakantie alles al rond te hebben. Wij realiseren ons terdege dat de tijden van invloed zijn op de overige activiteiten in de week, maar dagen en tijden bekend maken die later weer gewijzigd moeten worden zijn voor niemand wenselijk. We doen ons uiterste best!

 

Toelichting op de teamindeling

Er is dit jaar geen fysieke toelichtingsavond. Wanneer je als speler nog vragen en/of opmerkingen hebt over de teamindeling, kan je tussen 12 juni en 19 juni 2022 een mail sturen naar [email protected] voor vragen over de indeling jongste jeugd (D, E8, E6, F). Spelers ingedeeld in de jeugdteams (A, B, C) kunnen een mail sturen naar [email protected] Via alle andere communicatie (andere emailadressen, telefoon of social media) zal geen informatie verstrekt worden. Je vraag zal naar de betreffende lijnco√∂rdinator gestuurd worden, waarna hij of zij rechtstreeks naar je zal reageren.

 

Tot slot

Op naar een mooi nieuwe hockeyjaar voor iedereen. Hopelijk zonder coronabeperkingen maar wel met veel ouders en andere supporters langs de lijn om aan te moedigen!

 

Met sportieve groet,

Coördinatoren Jongste Jeugd en Jeugd

Afgelastingen

Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

vrijdag 8 juli 2022
Tijd T/U Team Tegen team
20:30 Uit DS4 Schaerweijde DS3

Sponsoracties