G-Hockey bij HC Houten

Nieuws afbeelding 13-5-2022

G-hockey proeftrainingen op 4 en/of 11 juni!

Sinds 2013 is er bij HC Houten ook G-hockey. Het doel van G-hockey is om spelenderwijs de basisvaardigheden van hockey aan te leren en/of wedstrijdjes in de regio te spelen. Bij G-hockey gaan we uit van de normale regels, technieken en tactieken die gelden bij het reguliere zestal hockey. Waar nodig worden ze aangepast aan de individuele mogelijkheden van de spelers. Het veilig hockeyen met veel plezier staat voorop.

Voor wie is G-hockey? Kinderen/jongeren vanaf 8 jaar met een verstandelijke beperking, (zeer) moeilijk lerend, met een stoornis in het autistisch spectrum of vanwege een andere beperking (bijv. doofheid, spraakstoornis, ADHD), waarvan de aandoening zodanig is dat zij niet kunnen hockeyen met leeftijdsgenoten binnen een regulier hockeyteam, zijn van harte welkom (niet rolstoel gebonden). Spelers moeten een stick kunnen vasthouden en hier zonder gevaar mee om kunnen gaan.

De G-hockeytraining is op de zaterdagochtend van 10.15 u tot 11.15 u. De trainingen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers. Het accent van de trainingen ligt op datgene wat mogelijk is en niet op de beperkingen. Behalve hockeyen staan deze trainingen ook in het teken van samen bewegen en spelletjes doen.

Nieuwsgierig? Kom een keer kijken. Of kom vrijblijvend meedoen op zaterdag 4 en/of 11 juni, graag van te voren aanmelden! Er is altijd ruimte voor enthousiaste spelers en begeleiders die deel willen uitmaken van deze mooie groep hockeyers binnen onze vereniging. Tot op het hockeyveld!

 
Contactpersoon: Lieneke Charpentier, E-mail: [email protected]

Afgelastingen

Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

vrijdag 2 juni 2023
Tijd T/U Team Tegen team
20:30 Uit DS1 MMHC Voordaan DS7

Sponsoracties