Tim wordt assistent-bondscoach bij Jong Oranje Heren!

Nieuws afbeelding 22-4-2022

We kennen allemaal Tim, onze technisch directeur die vrijwel iedere dag (samen met zijn pet) bij ons op de velden te vinden is. Inmiddels is Tim, naast zijn functie bij HC Houten, begonnen aan een nieuwe uitdaging: assistent-bondscoach bij Jong Oranje Heren (U21)! Komende zomer bij het EK in België zit hij op de bank. Een mooie gelegenheid om Tim wat beter te leren kennen!

 

Vertel eens wat over jezelf buiten hockey voor iedereen die je nog niet zo goed kent.
Ik ben 38 jaar en woon samen met Fieke en mijn kinderen Djoeke (4) en Boet (2) in De Bilt., Na mijn afstuderen heb ik mijn passie gevolgd en werk ik al 14 seizoenen bij HC Houten (waarvan 10 jaar met Dominik in het STK). Ik houd van sporten: hardlopen, tennissen, wielrennen etc.. Op dit moment ben ik naast mijn rol bij HC Houten ook coach bij Schaerweijde H1.

Kan je wat meer vertellen over wat je doet?

Ik ben Technisch Directeur, maar heb de afgelopen twee jaar me door de Corona noodgedwongen meer met andere zaken moeten bemoeien. Nu met volle tribunes kan ik iedereen weer zien en de visie nog beter uitrollen, voor zowel de breedte als prestatie. Ik stuur het STK aan. Het is inspirerend om trainers en coaches op te leiden en daarbij begeleid ik het proces achter de schermen voor H1 en D1. Leuk dat er veel coaches uit H1 en D1 komen.

Wat heb je gedaan om te komen waar je nu bent?

Ik heb redelijk hoog gehockeyd (Cartouche, Overgangsklasse) en speelde met m’n broertje voorin. Bij Houten ben ik begonnen als trainer/coach bij D1. Daarna kreeg ik meer de organisatierol en uiteindelijk ben ik Technisch directeur geworden. Bij Kampong heb Ik 14 jaar prestatie jeugdteams getraind en alle trainer diploma’s gehaald. Na mijn rol als assistent bij Kampong H1, ben ik bij Qui Vive H1 5 jaar coach geweest en gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Op dit moment ben ik dus coach bij Schaerweijde H1, TD Houten en assistent-bondscoach. Je zou kunnen zeggen dat ik rustig kleine stappen heb gezet in mijn ontwikkeling.

Wat is de grootste uitdaging aan coachen?
Iedereen is uniek. Ik vind het leuk om te kijken waar je jongens en meiden in hun kracht kan zetten. Mooi om ze te zien groeien en ontwikkelen. Kijken hoe je daarbij kan helpen.

Wat vind je leuker: coachen of technisch directeur?
Als ik echt moet kiezen is coachen het mooiste. Het draait om wat er op het veld gebeurt. Maar ik ga altijd met veel plezier naar de Hockey en heb nooit het gevoel gehad dat het werk is. Het is leuk om bezig te zijn met de club. Maar het op het veld staan en de rol van Technisch Directeur is toch wel een hele mooie combinatie.

Kampong of Bloemendaal?
Kampong natuurlijk!

Wat zijn je dromen?
Het is natuurlijk een droom, maar ik zou het heel mooi vinden om een keer bondscoach te zijn, van een land. Maar nog mooier om daarna chef de mission te worden bij de Olympische Spelen namens NOC NSF.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Dat zijn er een paar: Volg je hart en je gevoel en maak dingen niet te moeilijk. Blijf jezelf.

Wat ga je toevoegen aan Jong Oranje, waarom hebben ze jou gekozen?
Ik ben complementair aan de bondscoach (Jesse Mahieu van Pinoké H1). En ik heb 20 jaar in de jeugdafdelingen van veel clubs gewerkt en ken inmiddels veel mensen. Bijna iedereen die in dit team zit heb ik gecoacht of tegen gecoacht.

Waar heb je een verschrikkelijke hekel aan?
Als je niet oprecht bent, niet eerlijk bent."What you see is what you get”is echt mijn stijl.

Kan je een voorspelling doen voor komende zomer, gaan die Belgen eraf?
We gaan voor de overwinning. Dus als we de Belgen tegen komen gaan ze eraf. Mijn outsider voor het toernooi: Frankrijk.

 

De komende tijd gaan we meerdere mensen die betrokken zijn bij HC Houten voorstellen, wie zou je willen dat we na jou interviewen?

Chris Weijers, speler van Jongens A1. Die is opgeroepen voor Frankrijk onder 18.

Reacties


Kim Roepers

22-4-2022 @ 23:37:33 |Wat een mooie stap Tim! Van harte gefeliciteerden heel veel plezier 🎉

Remco Voogt

23-4-2022 @ 09:47:20 |Klasse! Van harte. Wel jammer, je had ook naar Vet A gekund.

Peter Hermsen

25-4-2022 @ 15:24:36 |Mooie benoeming! Gefeliciteerd!

Mark Peter Glerum

25-4-2022 @ 17:39:17 |Super Tim! Gaaf hoor. Gefeliciteerd. Ron moet ook héél trots zijn.

Reageer op het nieuws


Afgelastingen

Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Sponsoracties