Nieuw Vrijwilligersbeleid: Doe mee (of koop af)!

Nieuws afbeelding 23-11-2021

#Declubdatzijnwijsamen. Die hashtag gebruiken we al enige tijd als we proberen om (ouders van) leden te betrekken bij de club. Soms met succes maar vaak ook niet: net als veel andere verenigingen draaien wij in toenemende mate op steeds minder vrijwilligers. Een al langer bestaande trend die versterkt wordt doordat Corona de afstand tot de club voor veel leden vergroot heeft.

 

En die trend moeten we doorbreken. Omdat we met z’n allen graag willen dat er trainingen zijn, wedstrijden gepland worden en er scheidsrechters zijn die kunnen fluiten, de bar open is, er activiteiten georganiseerd worden, er nieuwe sponsoren bijkomen en nog heel veel meer. Omdat we willen dat onze club bestaat dus eigenlijk en daarvoor zijn meer vrijwilligers nodig.

 

Daarom staat in de komende Algemene Leden Vergadering het nieuwe Vrijwilligersbeleid op de agenda ter goedkeuring. De kern daarvan is simpel: We willen graag dat iedereen meehelpt. Dat is ook het uitgangspunt. Niet afzijdig blijven of alleen ideeën hebben, maar meedoen in de uitvoering en bij het organiseren. Er zijn honderden, zeer verschillende taken in te vullen. Ieder seizoen gaan we alle benodigde taken verdelen, zoveel mogelijk op basis van voorkeur. En als je echt niet kunt meehelpen? Dan kun je dat afkopen. Dat hebben we liever niet, je bent immers hard nodig, maar het kan wel. De details kun je lezen in de bijlage.

 

De ALV is, vanwege Corona, waarschijnlijk weer een online-ALV. Ruimte voor een echt gesprek is daarin helaas beperkt en daarom publiceren we dit voorstel nu alvast hier. Heb je vragen of opmerkingen? Mail die dan naar [email protected]. We proberen dan vooraf of tijdens de ALV antwoorden te geven.

 

En wil je je alvast aanmelden als vrijwilliger? Je bent van harte welkom via [email protected]. Ervaring leert dat het nog leuk is ook!

 

Het Bestuur

Bijlage

Afgelastingen

Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 3 uitwedstrijd(en) afgelast

zondag 28 november 2021
Tijd T/U Team Tegen team
16:00 Uit D4 SV Kampong Hockey D28
17:45 Uit D2 SV Kampong Hockey D7
17:45 Uit H3 SV Kampong Hockey H15

Sponsoracties