Seizoensstart: Tips voor nieuwe coaches/managers/begeleiders

Nieuws afbeelding 29-8-2022
Een nieuw seizoen zorgt vaak voor wisselingen in coaches/begeleiders, dus hierbij een paar tips:
  • In Lisa Team (dus inloggen via de hchouten.nl) kan je als coach taken en evenementen aanmaken die dan ook in de app verschijnen en zo voor iedereen zichtbaar zijn. Dus excelletjes e.d. zijn in principe niet nodig. Dit bijwerken kan helaas niet via de Hc Houten app, maar moet dus via een browser, de gegevens worden wel in de Hc Houten app getoond. Wel zo handig voor gezinnen met meerdere hockeyende kinderen.
  • Om evenementen aan te kunnen maken voor een team en rijbeurten te kunnen toevoegen aan wedstrijden moet je als begeleider toegevoegd zijn aan een team, en moet je inloggen als jezelf (niet onder de logingegevens van je kind). Ben je nog niet toegevoegd als begeleider, neem dan contact op met je betreffende lijnco√∂rdinator.
  • Evenementen kan je aanmaken door op de startpagina midden bovenin naast de tekst "komende activiteiten" op de knop aanmaken te klikken. Mocht je na aanmaken het evenement willen verwijderen of bewerken ga dan naar Ik en klik op Kalender. Voor rijbeurten klik op team/taken. Dit kan ook in de App, klik op de webstrijd en dan kan je daar taken toevoegen. (Dank Ester voor de tip van deze update)
  • De verzameltijd staat per team ingesteld. Hier wordt de reistijd bij opgeteld bij uitwedstrijden. Wil je dit getal gewijzigd hebben, stuur dan via het contactformulier op de site even een berichtje naar ICT, dan passen we dat voor je aan.
  • Aan verschillende schermen in het clubhuis (bestuurskamer, kleine zaal, grote zaal, wedstrijdtafel) hebben we chromecasts gehangen zodat ook via een telefoon opgenomen beelden of Teampresentaties/Wedstrijdanalyses makkelijk met een team gedeeld kan worden. Vraag even de afstandsbediening aan de bar, om het uitgangssignaal te wisselen.
Dan nog een paar tips voor de Hc Houten app, deze is te downloaden in de Google Play store en IOS Store.
  • Alle informatie is dus in de app het handigst voor de leden beschikbaar. Het trainingsschema en wedstrijdschema zijn een beetje verstopt, deze zitten in de app onder club/info.
  • Jouw persoonlijke items staan onder de knop Home (met het filtertje rechtsboven kan je eventueel de gegevens van je huisgenoten en je favoriete teams er uit filteren.
  • En ook als je geen lid bent, kan je in de app alle algemene wedstrijdinformatie vinden door in te loggen als gast en een favoriet team te kiezen.
Ik wens iedereen een fantastisch seizoen toe met veel publiek langs de velden en een volledige competitie. Voor vragen/tips, geef een reactie hieronder.

Met vriendelijke groet,

Erwin van Wezel
ICT Hc Houten

Reacties


William Baars

17-8-2021 @ 17:00:46 |Goede tips! Via de browser kun je ook oefenwedstrijden uitvragen. Zelf gebruik ik daarvoor wat Facebook groepen, dat werkt ook prima.

Ester van den Engel-Merckel

29-8-2022 @ 22:37:20 |Taken aanmaken kan tegenwoordig ook vanuit de app!

Reageer op het nieuws


Afgelastingen

Sponsoracties