Mid Winter Competitie

17-10-2020

Komende winter biedt de KNHB naast de zaalcompetities ook midwintercompetities aan. Een vereniging kan ieder gewenst (senioren en jeugd) team hiervoor inschrijven. Aan dit aanbod voegt de KNHB op zondag ook een Sevens-competitie bij de senioren toe. Dat biedt de verenigingen de mogelijkheid teams samen te stellen uit teams die normaal gesproken in een elftal spelen.

De KNHB heeft besloten net als eerdere jaren geen teambijdrage in rekening te brengen voor de midwintercompetitie 2020-2021, ook nu het een uitgebreider aanbod omvat, om zo de verenigingen financieel tegemoet te komen. Omdat we tijdens deze periode ook trainingen zullen verzorgen en onze trainers betaald moeten worden, zal de deelname aan de MWC €50 p.p. bedragen (prestatie en top breedte €60).

Let op: afgelopen dinsdag heeft de overheid besloten dat er voorlopig geen competitiewedstrijden zijn toegestaan. De KNHB streeft ernaar de gemiste wedstrijden alsnog in de winterperiode in te halen. Bij voorkeur wordt in december nog alles ingehaald. Het kan echter voorkomen dat januari moet worden ingezet om de resterende wedstrijden te spelen. Als dat het geval is, gaan deze wedstrijden boven de midwintercompetitie en wordt de midwintercompetitie verkort of komt deze te vervallen.

De KNHB ziet op dit moment echter voldoende ruimte om de midwintercompetitie te laten plaatsvinden en heeft ook tijd nodig voor de voorbereidingen. Vandaar dat de inschrijvingen worden opgestart en hieronder tref je meer informatie aan.

Opzet midwintercompetitie

De Midwintercompetitie 2020-2021 ziet er als volgt uit:

·Jongste Jeugd: Voor 3, 6 en 8-tallen, 1 wedstrijd per dag, spelen in januari en begin februari

·Junioren: Voor 11-tallen, 1 wedstrijd per dag, spelen in januari en februari

·Senioren: Voor Sevens-teams (herenteams, damesteams en mixteams) en 11-tallen (herenteams en damesteams, jong senioren, 30+, 35+ en 45+ teams), 1 wedstrijd per dag, spelen in januari en februari. Ook reguliere seniorenteams kunnen zich voor de midwintercompetitie inschrijven voor de Sevens competitie.

De wedstrijden worden buiten de schoolvakanties gepland en de KNHB streeft ernaar dat elk team 4 of 5 wedstrijden kan spelen. Indien een vereniging teams inschrijft gaat de KNHB ervan uit dat de vereniging ook capaciteit heeft op het eigen complex om wedstrijden te spelen. Normaal gesproken is een van de charmes van de midwintercompetitie dat een groot aantal teams naar één locatie gaat en vervolgens in meerluiken wedstrijden speelt. Dat is op dit moment wegens de regels rondom corona helaas niet mogelijk. De KNHB deelt de wedstrijden dus in zoals een regulier veldhockeyprogramma.

 

De eventuele speeldagen zijn als volgt:

 

9/10 januari 2021

16/17 januari 2021

23/24 januari 2021

30/31 januari 2021

6/7 februari 2021

13/14 februari 2021

 

Hoeveel en welke speeldagen er nodig zijn zal pas bij de poule indeling bekend worden. Zodra er bekend is hoeveel teams er in een poule spelen kunnen we een planning maken. Het kan dus zijn dat niet alle teams in alle weekenden een wedstrijd hebben. In principe is het uitgangspunt dat de jeugd op zaterdag ingepland wordt en de senioren op zondag. Dit kan in sommige regio's afwijken als er bijvoorbeeld afspraken zijn bij het zaalhockey dat de jeugd op zondag speelt i.v.m. open dagen.

 

Inschrijving Midwintercompetitie

Volgende week zullen we meer informatie ontvangen over hoe de teams ingeschreven kunnen worden voor de midwintercompetitie. Hier komen we dus nog op terug.

 

Trimhockey competitie Midden Nederland

Ook voor deze competitie wil de KNHB een midwintercompetitie aanbieden in de wintermaanden.

 

Sponsoracties

Agenda

Nog geen agenda punten.
Hele agenda