HC Houten neemt niet deel aan zaalcompetitie.

Nieuws afbeelding 17-10-2020

Afgelopen dinsdagavond zijn de nieuwe Corona maatregelen door het kabinet aangekondigd. Dit heeft tot gevolg dat alle competitiewedstrijden voorlopig stilgelegd zijn en dan senioren niet meer kunnen trainen. Daarom hebben we als bestuur met de zaalcommissie, de voorzitters van de coördinatoren en het STK opnieuw overlegd over de zaalcompetitie.

 

Een deel van onze teams heeft, voorafgaand aan de persconferentie, aangegeven de zaal in te willen. Toch hebben we besloten om NIET deel te nemen aan de zaalcompetitie.

 

Het bestuur heeft een aantal afwegingen om deze keuze nu te maken:

1. Veiligheid: We ontvangen veel vragen over de (extra) risico’s op besmetting in de zaal (ook enkele teams die zich hadden opgegeven voor de zaal geven n.a.v. de persconferentie aan zich nu toch terug te willen trekken).

2.Financiële risico’s voor de vereniging: Vanwege een fors kleinere kans op het doorgaan van wedstrijden, terwijl er wel kosten gemaakt zouden moeten worden.

3. Organisatorische complexiteit: Hoe draaien we met een beperkt aantal vrijwilligers 2 competities met zoveel onzekerheden en continue aanpassingen?

4. Van de KNHB horen we dat al meerdere clubs zich alsnog terugtrekken. Daarmee wordt de MWC ook weer interessanter qua tegenstanders. De termijn voor terugtrekken uit de zaal loopt af op 19 oktober, dus daarom nemen we nu dit besluit.

5. Duidelijkheid en rust voor iedereen: de jeugd traint gewoon door. En als het weer kan, schalen we relatief gemakkelijk de veldactiviteiten op. Dit kan in de vorm van een MWC en/of het spelen van de herfstcompetitierondes die nu vervallen.

 

We gaan alle teams waarvoor bovenstaande geldt (JJ, Jeugd, Senioren) inschrijven voor de Mid Winter Competitie (MWC). Als een team daar niet aan wil deelnemen, kan de coach/manager/begeleider het team afmelden bij je lijncoördinator. Ook als een team volledig was afgemeld (voor zaal en MWC) en alsnog wil deelnemen, meldt dit dan ook per omgaande bij je lijncoördinator.

 

Inmiddels heeft de KNHB aanvullende informatie over de MWC verstrekt, deze zullen we z.s.m. plaatsen op onze website.

 

We begrijpen dat dit, voor degenen die graag de zaal in hadden gewild, een vervelend bericht is. Echter, we denken dat dit in de huidige situatie het verstandigste besluit is.

 

 

Namens het bestuur,

 

Niels


 

Sponsoracties

Agenda

Nog geen agenda punten.
Hele agenda