Invoering VOG

Nieuws afbeelding 14-6-2020

Invoering Verklaring Omtrent Gedrag 
HCH vindt het uitermate belangrijk dat spelers en speelsters veilig en vertrouwd hun sport kunnen uitoefenen. Om dit te kunnen waarborgen vinden wij dat de vrijwilligers die heel veel met kinderen werken - vaak coaches, trainers en teammanagers - eenVerklaring Omtrent Gedrag(VOG) moeten kunnen overleggen. Vanaf komend seizoen zullen wij die dan ook van deze vrijwilligers verlangen.

De betrokkenen worden voor de aanvang van het nieuwe seizoen nader geïnformeerd. De aanvraag van de VOG is een eenvoudige procedure en voor onze vrijwilligers zijn hier verder geen kosten aan verbonden.

Wat is een VOG?
VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag. Simpel gezegd een bewijs van goed gedrag. Bij het aanvragen van een VOG wordt iemand gescreend op een aantal specifieke punten. Komt de vrijwilliger door de screening, dan ontvangt hij of zij een VOG.

Waarom een VOG?
Een VOG is één van de maatregelen die wij als vereniging kunnen nemen om de kans op (seksuele) intimidatie binnen de club te verkleinen. Het geeft zekerheid over het verleden van (nieuwe) trainers, coaches en begeleiders en het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij ons kunnen uitoefenen. Een VOG is een controlemiddel en kan ongewenst gedrag helaas niet voorkomen!

Heb je vragen?
Neem dan contact op met de secretaris, e-mail: [email protected]

Namens het bestuur
Joris Weijers

Sponsoracties

Agenda

Nog geen agenda punten.
Hele agenda