Stem op ‘Recycle Kampioenen’

Nieuws afbeelding 29-10-2019Door plastic afval van Houtense sportverenigingen in te zamelen en lokaal om te smelten naar o.a. sportmedailles willen we een bijdrage leveren aan het hoogwaardig hergebruiken van plastic, verminderen van de afvalstroom en bewustwording.

De KrachtFabriek, de Uitwerking en TinkerinQ gaan op de Meerpaal samenwerken met HCHouten en Houten Dragons. Voor deze pilot moet een investering gedaan worden en daarom is een bijdrage gevraagd van het DuurzaamheidsFonds Houten.

Het Duurzaamheidsfonds Houten stimuleert duurzame initiatieven van inwoners, instellingen en bedrijven binnen de gemeente Houten. Dit jaar zijn er 5 projecten genomineerd waaronder dit project ‘Recycle Kampioenen’ op onze hockeyclub. Tot en met vrijdag 8 november 2019 kan iedereen zijn/haar keuze uitbrengen op zijn/haar favoriete project. De top drie hiervan gaan door naar de finale. Deze is op zaterdag 9 november bij het Fair & Duurzaam Festival in de Heemlanden. Daar wordt de uiteindelijke winnaar bepaald.

Het zou toch mooi zijn als alle leden van HCHouten met hun stem dit mooie initiatief mogelijk maken. Wij vragen u dan ook; "Breng hieronder uw stem uit”.


Toelichting pilot

De Recycle Fabriek is een nieuw initiatief van De KrachtFabriek. De KrachtFabriek werkt samen met deelnemers van Uitwerking die het sportcomplex De Meerpaal schoonhouden.
Samen willen zij de plasticflesjes en andere plastic wegwerpmaterialen gescheiden inzamelen en gebruiken als nieuwe grondstof waar nog prima nieuwe producten mee gemaakt kunnen worden.
In de pilot wordt van het ingezamelde plastic medailles gemaakt voor de sportverenigingen Hockeyclub Houten en de Houten Dragons. Op deze wijze zien de verenigingen en hun leden ook direct terug wat er met hun ingezamelde plastic gebeurd en welke mooie producten er nog van gemaakt kunnen worden.

Ook wordt er gekeken of er mogelijkheden zijn voor leer-werktrajecten voor nieuwkomers of anderen deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt om in dit proces bij te dragen. Bedoeling is dat we in overleg met de Houtense sportverenigingen ook andere producten gaan ontwikkelen. De recyclefabriek vraagt 5000 euro van het Duurzaamheidsfonds Houten om de nodigde machines aan te schaffen.
Initiatiefnemers

De KrachtFabriek is een broedplaats van werkwillenden. De missie van De KrachtFabriek is om bij te dragen aan een transitie naar een meer humane en duurzame samenleving, door omgevingen te creëren waar werkwillenden in hun kracht komen. Dit doen zij door met elkaar ruimte en bedding te bieden aan iedereen die zou willen bijdragen (werkwillenden). In De KrachtFabriek kunnen deelnemers (inspirators) elkaar ontmoeten, helpen, motiveren, inspireren en uitdagen

Met vriendelijke groet,

Mike van Kuik

Ieder1 is anders I Erkend Jobcoach

M:[email protected]


Reacties


Jan Willem Heukels

30-10-2019 @ 09:52:50 |uitstekend idee

Reageer op het nieuws


Sponsoracties