Energiebesparende maatregelen

Nieuws afbeelding 24-9-2022

Ondanks eerdere investeringen in o.a. zonnepanelen en LED-verlichting, zien we de energiekosten van HC Houten zeer sterk stijgen. De kostenstijging die we verwachten is zo groot, dat we ons genoodzaakt zien om nu vrij drastische maatregelen te treffen.

In afstemming met de beherende stichting ELB en de andere gebruikers van het complex, worden de onderstaande maatregelen dan ook zo snel mogelijk ingeregeld:

  1. De verwarming in het hele complex gaat alleen nog aan als vorstbescherming. Dit betekent dat het (ook) binnen fris zal worden.
  2. Het warm water in de kleedkamers/douches wordt afgesloten.
  3. Een deel van de keukenapparatuur wordt buiten gebruik gesteld of komt achter een tijdschakelaar.
  4. Deuren zullen zoveel als mogelijk gesloten worden gehouden, veldverlichting gaat sneller uit, etc. etc.

Dit betekent o.a. dat je waarschijnlijk ook binnen een jas zult moeten dragen, dat de horeca een kleiner assortiment zal voeren, dat er soms wat uitverkocht zal zijn, of dat je wat langer moet wachten op je bestelling. De herfst- en winterperiode zal op het complex dus wat anders zijn, dan dat we gewend waren.

Uiteraard wordt er ook nagedacht over andere oplossingen. Vanuit de beheerstichting ELB lopen er bijvoorbeeld initiatieven om de huidige installaties sneller te vervangen en/of te verduurzamen. Daarnaast zullen we waar mogelijk ook gebruik maken van overheidsondersteuning en/of subsidieregelingen om de energiekosten te beperken.

We realiseren ons dat deze maatregelen stevig en niet altijd even prettig of comfortabel zijn. Uit de eerste reacties blijkt gelukkig ook begrip voor de noodzaak ervan. We doen dit omdat het niet anders kan.

We staan uiteraard open voor alle (andere) suggesties om het energieverbruik van het complex en daarmee de kosten te beperken. Heb je een goed en beproefd idee, laat het ons weten.

Het Bestuur

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Afgelastingen

Sponsoracties

Agenda

Nog geen agenda punten.
Hele agenda