Teamindelingen 2021-2022 Jongste Jeugd en Jeugd

Nieuws afbeelding 6-6-2021

Teamindelingen 2021-2022 Jongste Jeugd en Jeugd

 

Zoals beloofd is vandaag de bekendmaking van de teamindelingen. Zowel voor de jongste jeugd, de jeugd breedteteams als voor de prestatieteams is een brede groep van vrijwilligers en STK-ers betrokken geweest bij deze indeling, met als doel voor elke speler een team op basis van zijn/haar spelbeleving te vinden. In verband met beveiligen van gegevens tref je de teamindeling aan in het beveiligde gedeelte van de website. Log in met je lidnummer en wachtwoord, kies club, documenten en scroll vervolgens naar Teamindelingen en kies daar Jeugd voor A t/m D teams of Jongste Jeugd voor de E8, E6 en F teams.

 

Indeling prestatie en jeugd top breedte teams

 

Zoals vermeld in het nieuwsbericht van 17 april zijn de prestatie en jeugd top breedte teams samengesteld door het STK (Sport Technisch Kader). Voor de A1, B1 en C1 zijn er selectietrainingen geweest. De D1 en de jeugd top breedte teams zijn door STK ingedeeld op speelsterkte en spelinzicht. Vriendenverzoeken zijn voor deze teams niet mogelijk geweest.

 

Uitgangspunten indeling jeugd breedte teams

 

Bij de indeling van de jeugd breedte teams zijn de volgende uitgangspunten gehanteerd:

-Een evenwichtige verdeling op speelsterkte a.d.h.v. TIPS-beoordelingen op hockeytechniek, spelinzicht, spelbeleving en overleg met STK.

-Vriendschapsverzoeken zijn zo veel mogelijk gehonoreerd, waarbij het principe is gehanteerd dat bij wederzijdse verzoeken spelers bij laagst ingedeelde vriend(in) speelt.

-Een evenwichtige verdeling tussen eerste- en tweedejaars spelers.

-De keepers zijn ingedeeld n.a.v. ranking door de keepersacademie HC Houten

-Net als vorig jaar zijn alle onderste twee teams in de breedte jeugd gelijkwaardig ingedeeld en zullen bij de KNHB in dezelfde speelklasse aangemeld worden.

Met name in de jongenslijnen CD is het aantal spelers per team dun. Hier is een dringend beroep op de begeleidingsteams dat er flexibel omgegaan wordt met het uitlenen van spelers. Zonder deze flexibiliteit wordt het voor teams met (blessure)uitval op sommige momenten erg lastig om te spelen.

 

Trainingen tot de zomervakantie

 

Van 14 juni t/m 25 juni wordt er getraind in de nieuwe teamsamenstelling 2021-2022. Dit tijdelijke trainingsschema wordt komende dagen bekend gemaakt via de site.

 

Regionale competitie 12, 19 en 26 juni

 

De KNHB organiseert in juni een regionale competitie. Alle F t/m A teams spelen in de nieuwe teamsamenstelling op deze drie zaterdagen tegen clubs uit onze regio. Het wedstrijdschema wordt rond 7 juni gecommuniceerd. Houdt hiervoor de site in de gaten. Voor deze mini competitie hebben we voor alle teams een begeleider/coach nodig. Dus mocht je willen helpen, al is het maar tijdelijk alleen voor deze competitie, meld je dan aan bij de betreffende lijncoördinator. Grote voordeel is dat je als begeleider bij de wedstrijden aanwezig mag zijn! Helaas is ander publiek nog niet toegestaan.

 

Trainingen, trainers, coaches, begeleiders nieuwe seizoen

 

Het STK is volop in voorbereiding en doet zijn uiterste best om alle vaste trainingstijden en trainers vanaf medio augustus zo snel mogelijk ingedeeld te krijgen (in ieder geval de dagen en tijden bekend te maken waarop een team traint omdat we nog op zoek zijn naar trainers voor diverse teams). Daarnaast zouden we ook graag z.s.m. voor alle teams de coaches rond willen hebben, zodat we ook dat kunnen communiceren. Ervaring leert dat het lastig is om voor de aanvang van de zomervakantie alles al rond te hebben. Wij realiseren ons terdege dat de tijden van invloed zijn op de overige activiteiten in de week, maar dagen en tijden bekend maken die later weer gewijzigd moeten worden zijn voor niemand wenselijk. We doen ons uiterste best!

 

Toelichting op de teamindeling

 

Er is dit jaar geen fysieke toelichtingsavond. Wanneer je als speler nog vragen en/of opmerkingen hebt over de teamindeling, kan je tussen 13 en 20 juni 2021 een mail sturen naar [email protected] voor vragen over de indeling jongste jeugd (F, E6, E8). Spelers ingedeeld in de jeugdteams (ABCD) kunnen een mail sturen naar [email protected] Via alle andere communicatie (andere emailadressen, telefoon of social media) zal geen informatie verstrekt worden. Je vraag zal naar de betreffende lijncoördinator gestuurd worden, waarna hij of zij rechtstreeks naar je zal reageren.

 

Tot slot

 

Op naar een mooi nieuwe hockeyjaar voor iedereen. Hopelijk zonder coronabeperkingen en veel ouders en andere supporters langs de lijn om aan te moedigen!

 

 

Met sportieve groet,

 

Coördinatoren Jongste Jeugd en Jeugd

 

Sponsoracties

Agenda

15-6 ALV
Hele agenda