Proces teamindelingen voor het nieuwe seizoen

17-4-2021

Zoals ieder jaar in deze fase van het seizoen zijn we vol bezig met de indeling van de teams voor het nieuwe seizoen. Hieronder een overzicht van een aantal veranderingen en belangrijke data de komende weken.

 

Beëindiging lidmaatschap

De datum om eventueel je lidmaatschap te beëindigen is 1 mei. Je opzegging moet vóór 1 mei binnen zijn bij de ledenadministratie. Omdat we onze teams en teamindeling aan moeten leveren bij de KNHB is het helaas niet mogelijk om deze datum naar achteren te verplaatsen.

 

Teams 2021-2022

Indeling en bekendmaking

Op 6 juni wordt de nieuwe teamsamenstelling voor de (jongste) jeugd bekendgemaakt. Zoals ieder jaar doen de coördinatoren, coaches en trainers weer hun uiterste best om iedereen in een leuk team te plaatsen.

 

Om het voor iedereen zo leuk mogelijk te maken, worden de onderste breedte teams gelijkwaardig ingedeeld. Ook kunnen leden een vriendenverzoek doen, zie hiervoor het aparte bericht op de site (Vriendenverzoek voor Jongste Jeugd en Jeugd breedteteams).

 

Selectie

Voor de A1, B1 en C1 worden selectie trainingen gehouden. Als je. Hiervoor in aanmerking komt, word je uitgenodigd door het STK. De planning van deze trainingen vind je in het bericht "Speelschema en planning tot het einde van het seizoen”.

 

Top breedte teams

De ‘top van de breedte’ teams (D1. D2, C2, B2 en A2) worden door het STK in overleg met de lijncoördinator ingedeeld op speelsterkte. Het is dan ook niet mogelijk om voor deze teams een vriendenverzoek te doen.

 

Toelichtingsavond vervalt

De toelichtingsavond voor de breedte en jongste-jeugd teams vervalt. Als je vragen hebt over je teamindeling kan je een email sturen naar een centraal mailadres. Dit mailadres wordt een week na de bekendmaking van de team indeling gecommuniceerd. Hierna ontvang je van de lijncoördinator een toelichting.

 

Er zijn een aantal redenen voor deze wijziging. Allereerst is het door Corona niet mogelijk om iedereen op de club te ontvangen. Ook is de laatste jaren helaas gebleken dat de emoties op zo’n avond soms hoog oplopen. Daarnaast is de mogelijkheid om nog iets aan te passen er in principe niet. Bij de indeling zijn alle opties al op tafel geweest, is afgestemd met coaches en trainers en is er weloverwogen gekozen voor een indeling. Hoeveel iedereen ook zijn best doet is, het lukt helaas niet altijd om iedereen naar tevredenheid in te delen. Gelukkig hebben we ook geleerd dat het aantal daadwerkelijke klachten de afgelopen jaren minder dan 1% van de jeugdleden betreft.

Namens het bestuur,

Niels Hovestad

Afgelastingen

Sponsoracties