HC Houten in actie voor kinderen met kanker in Kenia!

27-11-2020

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn, afgelopen week is Hockeyclub Houten een benefietactie gestart voor kinderen met kanker in Kenia, geïnspireerd door Alicia.

Op 4 februari van dit jaar kregen wij het nieuws dat onze lieve en fanatieke clubgenoot Alicia Franken (speelster MB2) op 15 jarige leeftijd was overleden. 


Ook toen Alicia zo ziek was en vaak in het Prinses Maxima Centrum (PMC) moest zijn vond ze haar afleiding en vrolijkheid in sport. Maar ze hoorde ook dat in veel landen meerdere zieke kinderen in één ziekenhuisbed moeten liggen, en geen sport, fysio en andere afleiding hebben. Dat vond ze zo onvoorstelbaar en oneerlijk! Daar moest en zou ze echt wat aan doen! Ze wilde perse nog meer impact maken in haar veel te korte leven.


Dat deed ze door haar klasgenootjes te mobiliseren om met een sponsorloop geld op te halen voor een programma van het PMC, waarmee 4 kinderoncologie ziekenhuizen in Kenia, Indonesië, Kosovo en Malawi worden ondersteund. Eind januari was ze bij deze sponsorloop, haar laatste ochtend op school, 6 dagen voor dat ze aan haar nieuwe avontuur tussen de sterren en regenbogen begon. 


En nu neemt HC Houten het stokje over om Alicia's grote wens te helpen vervullen en kinderen met kanker in Kenia tijdens hun behandeling ook te laten bewegen, plezier te maken en te revalideren. Dit doen we de komende maanden samen met het PMC en het World Child Cancer NL Programma met een bijzondere benefietactie. 


We zijn gestart met de Jerusalema-dans van de meidenteams D1, C1, B1, B2, A1, A2, en A6 samen met de zieke kinderen en verpleegkundigen uit Kenia. Er is een schitterend filmpje van te zien op de actie-site: https://www.maximaalinactie.nl/team/benefietactie-hc-houten. De video is al meer dan 10.000 keer bekeken en er is in 4 dagen tijd al bijna 8.000 euro opgehaald!


In april 2021 volgt de grote finale actieweek. Dan gaan we op de club zelf aan de slag. Er volgt een grote actieweek met alle teams: van de Funkeys tot en met de Veteranen. Iedereen zal dan op tal van manieren uitgedaagd worden per team een mooie bijdrage op te halen.


Maar waarom zo lang wachten. Je kan nu al in actie komen! 


Je kunt direct doneren via de actie-site: https://www.maximaalinactie.nl/team/benefietactie-hc-houten


Nog leuker, je kan ook als hockeyteam een geweldige prestatie gaan leveren voor kinderen met kanker. Maak op de actie-site zelf een teampagina aan, maak leuke foto's en video's, en motiveer iedereen om je heen om ook te doneren. Je kunt dit doen door op ‘ik wil in dit team’ te klikken. Het hockeyteam dat het meeste geld ophaalt krijgt een gave prijs. 


En als laatste: deel het Jerusalema filmpje van de hockeymeiden in jouw netwerk via de HC Houten Facebook pagina, het Hockeyclubhouten Instagram account, Whatsapp, SnapChat, etc.! Daarmee bereiken we nog meer donateurs en laten we nog meer mensen weten hoe belangrijk sport is, ook als je ziek bent, overal ter wereld! 


Laten we samen als club echt impact maken! Dat heeft Alicia zo verdiend!


Het Jeugdbestuur


Voor vragen mail: [email protected]


Reacties


Noa Wesselo

27-11-2020 @ 18:39:57 |geweldig

Hans Hoogerbrug

28-11-2020 @ 09:07:50 |Mooie actie. gelijk gedoneerd. Inmiddels staat er al ruim €9000 op de teller . kom op, doe mee.

Reageer op het nieuws


Sponsoracties