Niet vergeten:19 november lezing 'Sportiviteit en respect' voor ouders en coaches

Nieuws afbeelding 16-11-2019

Deze maand hebben we voor onze club een geweldige lezing geregeld van Tischa Neve over het gedrag en de impact van ouders langs de lijn en positief coachen. De lezing is in ons eigen clubhuis op dinsdag 19 november van 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en wordt gegeven door Jasper Jobse. We nodigen graag ouders, coaches en trainers uit om deze lezing bij te wonen. Laat je inspireren door bijgaand filmpje.

Schrijf je in via het emailadres: [email protected] dan rekenen we op je komst! En staat vanaf 19.30 uur koffie en thee klaar. En als je op het laatste moment bedenkt ik kan toch, ook dan ben je meer dan welkom.

Graag zien we dat coaches en trainers positief coachen. Dat betekent het niet gedogen van onsportief gedrag (direct uit het veld halen) en het uitdragen van de boodschap dat eerlijk en met plezier spelen belangrijker is dan winnen.

Ouders kunnen ook positief bijdragen aan het sportpleziervan de kinderen. Geef geen aanwijzingen en val de teamafspraken niet af en laat de kinderen hun hockeyspel zelf beleven.

 

"Met veel humor en voorbeelden uit de praktijk wordt ouders een spiegel voorgehouden en worden ze bewust van de impact van hun gedrag. Met veel praktische tips gaan ze weer naar huis. Tips over hoe motiveer je kinderen, maar ook over omgaan met scheidsrechters, en wat er gebeurt met het team als het niet goed gaat of ouders te fanatiek zijn”.

Tischa is een autoriteit als het gaat om kinderpsychologie, opvoedkunde en ze is tevens moeder van hockeyende kinderen

Jesper Jobse (1984) is een basketballer en captain van het Nationale 3X3 team. Afgelopen zomer won hij zilver op het WK 3x3 basketbal in Frankrijk. Regels, grenzen, autoriteit, macht, tegenslagen en teleurstellingen, het is er allemaal op het veld. Jesper werkt momenteel voor verschillende sportbonden, Sports & Behavior, NOCNSF, de Gemeente Amsterdam en is ambassadeur voor de International Sports Alliance. Meer informatie vind je op: www.passandplay.nl en www.3x3unites.com


Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Sponsoracties