De Balcompetitie 2019

Nieuws afbeelding 13-6-2019
Er is al weer een seizoen voorbij. Wat ging dat eigenlijk weer snel. Het was weer een vruchtbaar seizoen. Er waren slow starters maar ook "direct erin-knallers”. En alle teams hebben zo hun ups en downs gehad dit seizoen. Gelukkig waren er ook veel ups en heb  ik vaak wel een beetje trots langs de lijn gestaan als onze mannen weer eens vol gas gaven op het veld. Alles bij elkaar ben ik behoorlijk tevreden over dit seizoen (de jongens kunnen u wel uitleggen wat dit trainersjargon echt betekent). Wel ben ik, in het kader van het oefenen achter de geraniums te zitten, een beetje aan het afbouwen geweest en heb dit seizoen de JE8 niet getraind.  Over medewerking/medeleven hoef je tegenwoordig niet te klagen. Ik kreeg onmiddellijk hulp van een paar zeer vriendelijke dames, die prompt zorgden voor een rijtje geraniums om achter te oefenen.                                                                  
Het trainen was weer populair  dit seizoen. Veel hoge opkomsten.  Al was er met name bij de  JF3 en J6E3+4 nog wel enige ruimte om mij toch nog wat meer ballen afhandig  te maken. Ze hadden de kunst best wel van de andere JF en E6 kunnen afkijken.                                                                                                           
Er waren dit seizoen voor JF 29 en voor de J6E 50 trainingen. Het weer behoeft wel enige nascholing zodat het zich weer wat keuriger gaat gedragen, teveel storm, bliksem en waterkoude. Dat kan zo niet langer! Wel zorgde ook voetbal en soms wat vakantieperikelen voor het nodige verzuim. Ook zijn er toch nog steeds jongens die niet helemaal door hebben dat hockeytrainingen de leukste feestjes zijn. Zij gingen dan naar een ander feestje. Dat was dan echt pech hebben voor hen.                                                                        
De JF 1+2 en de JE6 1+2 hebben zich dit seizoen goed laten gelden. Veel hoge opkomsten en dat loopt in de papieren. Dit seizoen moest ik voor hen dozen met ballen kopen en aanslepen. Het hield maar niet op. Ik heb wat borden gewassen voor deze jonge helden.                                                                                              
Om geen misverstanden te krijgen, leg ik voor eenieder  nog een keer de regels van de balcompetitie uit:  de balcompetitie geldt voor alle teams die ik train.  Als instromer moet je minimaal de helft van alle trainingen er zijn. Als je op de training aanwezig bent, krijg je een A-tje ( het is de A van Aanwezig). Heb je aan het eind van het seizoen alleen maar A-tjes, dan krijg je de bal! Voor de balcompetitie hoef je niet met de training mee te doen. Je hoeft alleen maar 1 seconde onder je eigen trainingstijd aanwezig te zijn. Dus als je geblesseerd bent kun je vaak nog wel je A-tje komen halen! Deze regel maakt me populair bij de jongens, ouders denken er soms wat genuanceerder over!                                                                        
Ook zijn er ieder seizoen 1 of 2 bonustrainingen: 1 keer per week trainen is 1 bonus, 2 keer per week trainen zijn 2 bonussen.  Een bonustraining  is meestal  training dat ik minder jongens verwacht, bijvoorbeeld vlak voor een vakantie. Tegenwoordig met onze slimme, calculerende burgers/spelers, doe ik de bonustraining als laatste van het seizoen. Want ik ben natuurlijk ook niet voor 1 gat te vangen. Als je er bij de bonustraining niet bent, mis je geen A-tje. Maar als je er wel bent, krijg je een extra A-tje. Dat kun je gebruiken als je een andere keer afwezig bent.
Nu is het een echte jongenscompetitie. Je bent er of je bent er niet. En er wordt niet gesjoemeld.  Dus ook als je ziek bent en je keurig hebt afgebeld, krijg je je A-tje niet. Daar kun je dan niets aan doen, maar zo zijn de regels. Ook als je moeder naar de kapper moet, het huis is afgebrand, je strafwerk op school hebt gekregen, je gaat trouwen,  de brug is ingestort, je vader de auto in de prak heeft gereden, je net smoorverliefd bent geworden op je beste maatje, je oma haar 150e verjaardag viert, je mij hebt omgekocht (heel duur!) of je in de finale van het songfestival zit: je bent er of je bent er niet. En als je er niet bent, krijg je geen A-tje!!                                                                                                                       Aan het eind van het seizoen wordt de balans opgemaakt. Dan zijn er 3 categorieën:  net  1 keer teveel afwezig om de bal te krijgen,  is een eervolle vermelding.  Altijd aanwezig met gebruik van de bonus(sen) levert je de bal op. Altijd aanwezig en ook aanwezig op de bonustraining , dan ben je de SUPERMAN  cum summa laude, uiteraard met bal.  Volgend seizoen beginnen we dan allemaal weer met een schone lei.

DE EERVOLLE VERMELDINGEN                                                 Deze jongens hebben een heel goede trainingsinstelling. Ze zijn uiterst betrouwbaar, ze waren er bijna altijd , doet U ze dat maar eens na!  Ze verdienen alle eer die ze te beurt valt, ze zijn de Prinsen van de trainingen, dit zijn ze:                              
 • Sammy van Kesteren  F2                         
 • Thom van Strijen E63                       
 • Sven Koning  6E4                                                                    

DE HOOFDPRIJS                                                                       Deze jongens waren 28/48 keer aanwezig, ze hebben de bonus(sen)  ingezet om aan de 29/50 trainingen te geraken.  Daarom zijn dit gewoon klasbakken, op hen kun je bouwen, zij zijn de toekomst; het zijn onze Koningen op de trainingen van de HCH:  
 • Michiel van Hoorn  F2                               
 • Joost Kauer  F1                                  
 • Ruben Lim  F2
 • Siem Honings  F1                                       
 • Jasper Bartelink  F2                           
 • Julian Hage  F1
 • Jelle Greven  F1                                          
 • Loek van den Engel  F1                    
 • Laurens Langemeyer  E4
 • Noah van der Poel  E4                               
 • Colin van der Hauw  E4                    
 • Hidde van Rooijen  E3
 • Rick van der Hoeven  E3                           
 • Sven van Arkel E2                              
 • Nino Rijenders  E1
 • Lars Brandsen  E1                                       
 • Tim Hobbelen  E2                              
 • Luc van Asselen  E2
 • Timon Hildebrand  E1

DE HOOFDPRIJS CUM SUMMA LAUDE                                       Ze bestaan echt, ze zijn bijna van vlees en bloed, je kunt ze aanraken, maar alleen met diep  respect: de echte Keizers op de trainingen van de HCH. Zij waren er altijd, dat wil zeggen iedere keer. Wij gewone stervelingen kijken met ontzag naar deze lijst, deze jongens zijn het:
 • SIEBE DUISTER  JF3                                   
 • KOEN VAN DER SCHEUR  JF2             
 • LUUK  JANSSEN  JF2 
 • PIETER VAN KOMMER  J6E2                     
 • LUCAS REEUWIJK  J6E1                      
 • THIJS BOOGAARD  J6E2
 • WILLEM VAN LOKVEN  J6E1                     
 • COLIN VAN HERWIJNEN  J6E2           
 • SEP VAN DER ELS J6E1                                                                                                                                    
DE STILLE KRACHTEN                                                            Na alle super jongens in het zonnetje te hebben gezet ben ik helemaal nog niet klaar. Want deze jongens kunnen alleen maar trainen en goed leren hockeyen als er veel jeugdleden zijn die het hen leren.  En zonder deze jonge mensen  gebeurt er niets !                                                                            
Dus als we eerlijk zijn moeten we deze jeugdleden koesteren en waarderen. Zeker als U weet, dat het lastiger wordt om mee training te geven omdat de schoolroosters om de haverklap veranderen. Dus soms moeten sommigen noodgedwongen afhaken.                                                                                                          
Dit seizoen hebben deze jeugdleden de trainingen mogelijk gemaakt:                                                           
Half seizoen:   TOM MOLEN  + OLIVIER VAN HOOFF                       Heel seizoen:   LUUK KORTE  +  PEPIJN ROMMES  +  LARS WAGENAAR  +  TOM KOOPS  +  HESSEL DE LEEUW
Superleden van onze club, een voorbeeld voor anderen, wat moeten we zonder hen, hulde voor deze jongemannen. Als dank zullen zij, geheel  volgens aloude  traditie,  geheel vrij van dwang de eer te beurt vallen mij van de squashbaan te meppen.  Althans, zo luidt de jeugdige overmoed, volgens de oude man. Of  heeft de oude man zijn contact met de werkelijkheid reeds lang  verloren en leeft hij in een droomwereld?

Dat was het weer voor dit seizoen. Na de zomervakantie start het nieuwe seizoen met de nieuwe balcompetitie met een nieuwe ronde. Goede zomer gewenst  en tot augustus. 

Frank Kreutzer

Sponsoracties

Agenda

Nog geen agenda punten.
Hele agenda